HPV (Papilloma Virus Uman)

 cel mai comun virus cu transmitere sexuală, ce poate infecta zonele genitale ale femeilor și bărbaților;  reprezintă cea mai frecventă cauză de apariție a leziunilor celulare de la nivelul colului uterin, care pot evolua în cancer de col uterin;  poate infecta cavitatea bucală și gâtul;  infecția cu HPV nu prezintă simptome;  persoanele cu vârste cuprinse între 15-26 de ani, sunt cele mai expuse contactarii cu HPV, prin activitate sexuală.

Infertilitatea cuplului

Imposibilitatea obținerii unei sarcini după un an de contact sexual regulat și neprotejat pentru femeile sub 35 ani și după 6 luni pentru cele cu vârstă peste 35 ani.
Evaluarea poate fi inițiată chiar mai devreme la femeile cu cicluri menstruale neregulate sau cu factori de risc cunoscuți pentru infertilitate cum ar fi: boală inflamatorie pelvină, endometrioză, malformații ale tractului genital.

Cancerul de col uterin

Cancerul de col uterin (cervical) – Diagnosticare și Tratament

În România, cancerul de col uterin este prima cauză de mortalitate prin cancer la femeile cu vârsta cuprinsă între 15 și 44 de ani. Țara noastră este pe primul loc în Europa în clasamentul incidenței cacerului de col uterin, cât și al mortalității provocate de acesta. Peste 3.000 de românce sunt nou diagnosticate în fiecare an cu cancer de col uterin.