Ce-trebuie-sa-stie-medicul-tau-ginecolog

La ginecolog… ce trebuie să știe medicul tău

Caută un medic ginecolog care să ți se potrivească și să aibă răbdare pentru a-ți răspunde la orice întrebare, așa cum este și normal să se întâmple. Încearcă să rămâi statornică atunci când vine vorba de medicul tău ginecolog, deoarece este de preferat ca el să te cunoască foarte bine, astfel încât tu să te simți confortabil, iar relația să fie una bazată pe încredere.

Cauze ale durerilor pelvine

Cauze ale durerilor pelvine

În mod normal, toate femeile cu activitate hormonală ovariană prezentă (cu ovulație și respectiv menstruație) au în structura ovarelor foliculi ovarieni (mici chisturi ovariene) cu dimensiuni de maxim 20-30 mm, în interiorul cărora există, se dezvoltă și se maturizează celulele sexuale feminine numite ovocite, celule care sunt eliberate prin spargerea foliculilor la ovulație. În unele cazuri, foliculul nu se sparge, iar ovulul nu poate fi eliberat, acumulându-se în ovar (Sindromul Ovarelor Polichistice).

Cauterizare rană col

“Rana “pe col este  nedureroasă şi nu te trimite la medic, pentru că pe colul uterin sunt puţini receptori de durere.
De cele mai multe ori, leziunea este descoperită întâmplător, la un control de rutină, de către medicul ginecolog. Tocmai din acest motiv este atât de important controlul ginecologic anual, care presupune nu numai un examen clinic, ci şi un TEST Babeș Papanicolaou, insoţit de un examen complet al secreţiei vaginale.