Articole | Royal Hospital
September 26, 2019

Apneea de somn – condiție premergătoare altor afecțiuni mai grave

Apneea de somn este condiția care presupune, mai exact, ca mușchii faringieni din spatele și din părțile laterale ale gâtului să se relaxeze atât de mult, încât atunci când dormim, respirația să se blocheze pentru câteva momente ( de la minim 10 secunde, până la câteva minute).
September 17, 2019
Infertilitatea – cea mai mare problemă actuală a cuplurilor

Infertilitatea – cea mai mare problemă actuală a cuplurilor

Infertilitatea este o problemă care afectează cuplurile în procent de 15% din totalul acestora. Atunci când apariția unei sarcini întârzie, după o perioadă de încercare de 1 an, timp în care cuplul are contacte sexuale regulate și neprotejate, vorbim despre un caz probabil de infertilitate.
August 31, 2019

Semne și simptome ale cancerului de colon la bărbați

Complexitatea sistemului digestiv face, de cele mai multe ori, ca simptomele cancerului de colon să fie dificil de identificat, ceea ce face ca screeningul pentru cancerul de colon să devină chiar vital.
August 22, 2019

Rejuvenarea vaginală – chiar avem nevoie de bisturiu?

Corecția defectelor din zona genitală este unul dintre subiectele foarte greu de abordat cu medicul ginecolog. Însă cu cât aceste defecte interferează mai acut cu existența unei vieți sexuale normale, cu atât mai mult se impune necesitatea solicitării opiniei unui medic specialist , care vă poate oferi mai multe posibilități de rezolvare a acestei probleme.
July 18, 2019

Despre cancerul de sân cu dr. Cristian Jumuga

Un bun specialist în senologie ar trebui să aibă competențele necesare atât pentru screening, cât și pentru diagnosticarea și tratarea patologiei maligne a sânului. Despre prevenția, diagnosticul și tratamentul cancerului mamar, una dintre principalele cauze de mortalitate pentru femeile cu vârstă de peste 40 ani, ne spune tot ce trebuie să știm, Dr JUMUGA Cristian, medic specialist obstetrică-ginecologie cu competențe în ecografie mamară, sonoelastografie și oncologie mamară.
March 25, 2019

Virusul HPV

Prezența Virusul Papiloma uman (HPV = Human Papilloma Virus) poate duce la apariției verucilor (negi), inclusiv a celor genitale și poate determina modificări canceroase la nivelul cervixului uterin.
March 7, 2019

Cum poți scăpa de litiaza veziculară în 24 ore?

Litiaza veziculară reprezintă o patologie biliară care presupune prezența de calculi în vezicula biliară. Este asimptomatică în multe din cazuri și poate fi descoperită accidental în urmă unei ecografii de rutină.
November 9, 2018
Fibromul uterin Shutterstock

Fibromul uterin – Ce este, cum apare, tratament

Întâlnit cel mai frecvent la femeia de vârstă reproductivă, fiind responsabil de peste o treime din internările în cadrul serviciilor de ginecologie. Este o tumoră benignă (necanceroasă) a miometrului (stratul muscular al uterului), unică sau, mai frecvent, multiplă (polifibromatoza uterină) Diagnosticat în majoritatea cazurilor la femeile cu vârste cuprinse între 35 şi 45 ani.
August 23, 2018

8 cauze ale durerilor mamelonare

Durerile mamelonare sunt dureri obișnuite în viața oricărei femei, însă în funcție de cauza lor, aceasta trebuie să fie conștientă de necesitatea consultării unui medic specialist care să ofere un diagnostic corect.