Articole | Royal Hospital
December 12, 2019
Insomnia – ce este, de ce apare și cum o putem trata?

Insomnia – ce este, de ce apare și cum o putem trata?

Insomnia este afecțiunea care presupune dificultăți în a adormi sau a dormi, chiar și atunci când persoana are ocazia să o facă.
November 21, 2019
Gastrita atrofica – proces patologic ireversibil

Gastrita atrofică – proces patologic ireversibil

Gastrita atrofică, proces patologic în stomac, este caracterizată de modificarea atrofica a structurii membranei mucoase, de o scădere a producției de enzime și acid clorhidric și de o degenerare a glandelor digestive.
November 20, 2019
Ce comportament sexual au bărbații în funcție de vârstă?

Ce comportament sexual au bărbații în funcție de vârstă?

Comportamentul sexual al bărbaților se manifestă în funcție de temperamentul fiecăruia, în funcție de gradul de cultură și educație, de gradul de îndeplinire a fanteziilor sexuale , dar mai ales în funcție de vârstă.
September 26, 2019

Apneea de somn – condiție premergătoare altor afecțiuni mai grave

Apneea de somn este condiția care presupune, mai exact, ca mușchii faringieni din spatele și din părțile laterale ale gâtului să se relaxeze atât de mult, încât atunci când dormim, respirația să se blocheze pentru câteva momente ( de la minim 10 secunde, până la câteva minute).
September 17, 2019
Infertilitatea – cea mai mare problemă actuală a cuplurilor

Infertilitatea – cea mai mare problemă actuală a cuplurilor

Infertilitatea este o problemă care afectează cuplurile în procent de 15% din totalul acestora. Atunci când apariția unei sarcini întârzie, după o perioadă de încercare de 1 an, timp în care cuplul are contacte sexuale regulate și neprotejate, vorbim despre un caz probabil de infertilitate.
August 31, 2019

Semne și simptome ale cancerului de colon la bărbați

Complexitatea sistemului digestiv face, de cele mai multe ori, ca simptomele cancerului de colon să fie dificil de identificat, ceea ce face ca screeningul pentru cancerul de colon să devină chiar vital.
August 22, 2019

Rejuvenarea vaginală – chiar avem nevoie de bisturiu?

Corecția defectelor din zona genitală este unul dintre subiectele foarte greu de abordat cu medicul ginecolog. Însă cu cât aceste defecte interferează mai acut cu existența unei vieți sexuale normale, cu atât mai mult se impune necesitatea solicitării opiniei unui medic specialist , care vă poate oferi mai multe posibilități de rezolvare a acestei probleme.
July 18, 2019

Despre cancerul de sân cu dr. Cristian Jumuga

Un bun specialist în senologie ar trebui să aibă competențele necesare atât pentru screening, cât și pentru diagnosticarea și tratarea patologiei maligne a sânului. Despre prevenția, diagnosticul și tratamentul cancerului mamar, una dintre principalele cauze de mortalitate pentru femeile cu vârstă de peste 40 ani, ne spune tot ce trebuie să știm, Dr JUMUGA Cristian, medic specialist obstetrică-ginecologie cu competențe în ecografie mamară, sonoelastografie și oncologie mamară.
March 25, 2019

Virusul HPV

Prezența Virusul Papiloma uman (HPV = Human Papilloma Virus) poate duce la apariției verucilor (negi), inclusiv a celor genitale și poate determina modificări canceroase la nivelul cervixului uterin.