Articole Royal Hospital Bucharest

July 3, 2020

Q&A Analize necesare pentru colecistectomie

Pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale laparoscopice, pentru o colecistită litiazică, deci pentru o colecistectomie, sunt necesare anumite analize.
July 3, 2020

Q&A Analize necesare pentru operația de hernie inghinală

În vederea intervenției chirurgicale pentru hernia inghinală, este necesar în primul rând efectuarea unui set de analize uzual sanguine, cum ar fi hemograma, cuagulograma, probele renale, probe hepatice, necesare atât pentru gestul chirurgical cât și pentru gestul anestezic.
July 2, 2020

Q&A Simptomele litiazei veziculare – Dr. Costin Duțu

Litiaza veziculară simptomatică se poate manifesta fie sub forma unei colecistite cronice litiazice, sau a unei colecistite acute.
July 2, 2020

Q&A Hernia Inghinală – Dr. Costin Duțu

Hernia inghinală se manifestă prin apariția îndeosebi la bărbați, dar nu numai, a unei formațiuni așa zis pseudo-tumorale, adică a unei umflături în regiunea inghinală.
June 23, 2020
Ai-peste-40-de-ani-Trebuie-sa-ti-faci-o-mamografie

Ai peste 40 de ani? O mamografie la 2 ani este necesară

Rata de incidență a cancerului de sân depășeste cu mult rata celorlalte tipuri de cancer, atât în țările dezvoltate, cât și în cele în curs de dezvoltare, cancerul la sân fiind principala cauză de deces la femei.
May 22, 2020

Dr. Augustin Dima: operație pro-bono pentru cancer de colon

Printre multele proiecte inițiate de curând la Royal Hospital, ne bucurăm că putem, prin bunăvoința managementului spitalului și a echipei medicale de chirurgi excepționali, să ne ocupăm și de cazuri sociale, ale unor oameni care nu își pot permite accesul la operații salvatoare de viață, într-un spital privat, în condiții perfecte de siguranță.
May 9, 2020
Fibromul uterin Shutterstock

Fibromul uterin – Ce este, cum apare, tratament

Întâlnit cel mai frecvent la femeia de vârstă reproductivă, fiind responsabil de peste o treime din internările în cadrul serviciilor de ginecologie. Este o tumoră benignă (necanceroasă) a miometrului (stratul muscular al uterului), unică sau, mai frecvent, multiplă (polifibromatoza uterină) Diagnosticat în majoritatea cazurilor la femeile cu vârste cuprinse între 35 şi 45 ani.
March 12, 2020

Ganglionul santinelă – cum ne ajută în chirurgia modernă a cancerului de sân?

Tehnica ganglionului santinelă, una dintre metodele noi ale chirurgiei moderne a cancerului de sân, este, în prezent, utilizată din ce în ce mai des cu scopul limitării abordării chirurgicale drastice a cazurilor de cancer mamar prin mastectomie cu limfadenectomie axilară.
February 20, 2020
duodenita

Duodenita – boala exacerbată de fumat

Duodenita reprezintă inflamația mucoasei duodenului (porțiunea inițială a intestinului subțire), care poate determina apariția durerii abdominale, a sângerării, precum și a altor simptome gastrointestinale.