Simptome și tratament pentru fibromul uterin

Fibromul uterin – Ce este, cum apare, tratament

Întâlnit cel mai frecvent la femeia de vârstă reproductivă, fiind responsabil de peste o treime din internările în cadrul serviciilor de ginecologie.
Este o tumoră benignă (necanceroasă) a miometrului (stratul muscular al uterului), unică sau, mai frecvent, multiplă (polifibromatoza uterină)
Diagnosticat în majoritatea cazurilor la femeile cu vârste cuprinse între 35 şi 45 ani.

Citește
tratamente pentru rejuvenare vaginală

Rejuvenarea vaginală – chiar avem nevoie de bisturiu?

Corecția defectelor din zona genitală este unul dintre subiectele foarte greu de abordat cu medicul ginecolog. Însă cu cât aceste defecte interferează mai acut cu existența unei vieți sexuale normale, cu atât mai mult se impune necesitatea solicitării opiniei unui medic specialist , care vă poate oferi mai multe posibilități de rezolvare a acestei probleme.

Citește

Virusul HPV

Prezența Virusul Papiloma uman (HPV = Human Papilloma Virus) poate duce la apariției verucilor (negi), inclusiv a celor genitale și poate determina modificări canceroase la nivelul cervixului uterin.

Citește
Sindromul Ovarelor Polichistice (SOP)

Sindromul Ovarelor Polichistice (SOP)

SOP este o afecțiune frecvența în rândul femeilor, care apare la pubertate și se accentuează pe măsura înaintării în vârstă, având riscuri potențiale severe pe termen lung: sterilitate, obezitate, hirsutism (pilozitate excesivă de tip masculin), cancer endometrial, boli cardiovasculare și diabet zaharat.

Citește

Ruptura veche de perineu (RVP)

Ruptura de perineu reprezintă relaxarea aparatului musculo-aponevrotic al perineului cauzată cel mai adesea de traumatismul obstetrical. Poate să apară și la femeia care nu a născut pe cale vaginală sau la un interval mare de la naștere, după instalarea menopauzei.

Citește
probleme de sănătate ginecologie

Pentru toate iubitoarele de sănătate

Sănătatea este un dar și trebuie prețuit, înainte de a-l fi pierdut. Atunci când ne referim la sănătatea femeilor, modul de îngrijire trebuie să fie unul delicat și atent. De aceea, în cadrul ROYAL HOSPITAL BUCHAREST , pacienta este întâmpinată într-un ambient intim și confortabil, în care este tratată cu amabilitate și interes.

Citește

Excizie polip

Polipii uterini sunt formațiuni proliferative atașate de peretele interior al uterului proeminând în interiorul uterului, spre deosebire de polipii cervicali, care sunt formațiuni similare, dar ocupă canalul cervical sau proemină în afara cervixului.

Citește
Ovulația și calculul perioadei fertile

Ovulația și calculul perioadei fertile

Femeia a fost creată pentru a procrea. Numai EA poate purta o sarcină. Din acest motiv a fost înzestrată cu tot ce este nevoie pentru aceasta. Ea produce lunar sâmburele vieții, OVULUL, celula care prin unirea cu alt sâmbure masculin, SPERMATOZOIDUL, produce OUL, prima formă a viitoarei vieți.

Citește
consult de rutina medic ginecolog royal hospital

La ginecolog… ce trebuie să știe medicul tău

Caută un medic ginecolog care să ți se potrivească și să aibă răbdare pentru a-ți răspunde la orice întrebare, așa cum este și normal să se întâmple. Încearcă să rămâi statornică atunci când vine vorba de medicul tău ginecolog, deoarece este de preferat ca el să te cunoască foarte bine, astfel încât tu să te simți confortabil, iar relația să fie una bazată pe încredere.

Citește
Cauze ale durerilor pelvine

Cauze ale durerilor pelvine

În mod normal, toate femeile cu activitate hormonală ovariană prezentă (cu ovulație și respectiv menstruație) au în structura ovarelor foliculi ovarieni (mici chisturi ovariene) cu dimensiuni de maxim 20-30 mm, în interiorul cărora există, se dezvoltă și se maturizează celulele sexuale feminine numite ovocite, celule care sunt eliberate prin spargerea foliculilor la ovulație. În unele cazuri, foliculul nu se sparge, iar ovulul nu poate fi eliberat, acumulându-se în ovar (Sindromul Ovarelor Polichistice).

Citește

Cauterizare rană col

“Rana “pe col este  nedureroasă şi nu te trimite la medic, pentru că pe colul uterin sunt puţini receptori de durere.
De cele mai multe ori, leziunea este descoperită întâmplător, la un control de rutină, de către medicul ginecolog. Tocmai din acest motiv este atât de important controlul ginecologic anual, care presupune nu numai un examen clinic, ci şi un TEST Babeș Papanicolaou, insoţit de un examen complet al secreţiei vaginale.

Citește
Boli cu transmitere sexuală

Boli cu transmitere sexuală

Agenții cauzali ai tuturor acestor boli au o caracteristică în comun: se pot transmite pe cale genitală în timpul contactului sexual.
Atenție: sexul oral sau sexul anal prezintă același risc de transmitere al îmbolnăvirii ca și cel genital!

Citește
prevenția

Prevenția

Prevenția este cel mai eficient mod de a ține bolile la distanță și de a ne menține sănătatea.
De aceea, indiferent de vârstă, este recomandat să facem o vizită anuală la medic, chiar în absența simptomelor, pentru a ne supune anumitor investigații de rutină care ne pot oferi un tablou complet al stării de sănătate.

Citește

Infertilitatea cuplului

Imposibilitatea obținerii unei sarcini după un an de contact sexual regulat și neprotejat pentru femeile sub 35 ani și după 6 luni pentru cele cu vârstă peste 35 ani.
Evaluarea poate fi inițiată chiar mai devreme la femeile cu cicluri menstruale neregulate sau cu factori de risc cunoscuți pentru infertilitate cum ar fi: boală inflamatorie pelvină, endometrioză, malformații ale tractului genital.

Citește
Cancerul de col uterin

Cancerul de col uterin (cervical) – Diagnosticare și Tratament

În România, cancerul de col uterin este prima cauză de mortalitate prin cancer la femeile cu vârsta cuprinsă între 15 și 44 de ani. Țara noastră este pe primul loc în Europa în clasamentul incidenței cacerului de col uterin, cât și al mortalității provocate de acesta. Peste 3.000 de românce sunt nou diagnosticate în fiecare an cu cancer de col uterin.

Citește