Riscul de a dezvolta cancer mamar: scorul BIRADS

Riscul de a dezvolta cancer mamar: scorul BIRADS

Ca parte a controlului senologic anual, de rutină sau cu scopul urmăririi unor afecțiuni mamare în timp, o femeie va efectua, cu siguranță, o ecografie mamară însoțită de elastografie și, dacă are vârsta peste 40 de ani, și o mamografie. Medicul specialist în imagistică medicală și în radiologie, va interpreta rezultatele, acordând fiecărui rezultat un scor BIRADS.

Citește

Despre cancerul de sân cu dr. Cristian Jumuga

Un bun specialist în senologie ar trebui să aibă competențele necesare atât pentru screening, cât și pentru diagnosticarea și tratarea patologiei maligne a sânului. Despre prevenția, diagnosticul și tratamentul cancerului mamar, una dintre principalele cauze de mortalitate pentru femeile cu vârstă de peste 40 ani, ne spune tot ce trebuie să știm, Dr JUMUGA Cristian, medic specialist obstetrică-ginecologie cu competențe în ecografie mamară, sonoelastografie și oncologie mamară.

Citește

8 cauze ale durerilor mamelonare

Durerile mamelonare sunt dureri obișnuite în viața oricărei femei, însă în funcție de cauza lor, aceasta trebuie să fie conștientă de necesitatea consultării unui medic specialist care să ofere un diagnostic corect.

Citește
probleme de sănătate ginecologie

Pentru toate iubitoarele de sănătate

Sănătatea este un dar și trebuie prețuit, înainte de a-l fi pierdut. Atunci când ne referim la sănătatea femeilor, modul de îngrijire trebuie să fie unul delicat și atent. De aceea, în cadrul ROYAL HOSPITAL BUCHAREST , pacienta este întâmpinată într-un ambient intim și confortabil, în care este tratată cu amabilitate și interes.

Citește
Mastectomia - condamnare sau salvare

Mastectomia – condamnare sau salvare?

Este recomandat ca femeile cu istoric familial de cancer mamar să efectueze un test genetic de evaluare a riscului de a dezvoltă acesta afecțiune și, cel mai important, să monitorizeze în permanentă sănătatea lor mamară, prin controlul anual de rutină, însoțit de ecografie mamară

Citește
nodul la sân

Ce facem când depistăm un nodul la sân?

Riscul evoluției către cancer a unei tumori de sân, chiar aparent benigne, este mare. De aceea, atunci când este descoperit un nodul la nivelul sânului, care a fost demonstrat ecografic că este benign, este necesară urmărirea pacientei la un interval de 4-5, cel târziu 6 luni, pentru a observa dacă au apărut modificări în acest timp.

Citește
Nodulii mamari

Nodulii mamari

Nodulii mamari (termen medical: tumori mamare) sunt mase de țesut cu celule modificate atipic, cu caracteristici net distincte față de restul sânului. De multe ori, o anomalie palpatorie la nivelul sânului poate fi doar o simplă problemă locală și nu neapărat cancer mamar;

Citește
Cancerul de sân

Cancerul de sân – cancerul mamar

Cancerul de sân nu apare dintr-odată, ci trece prin faze premergătoare apariției lui: leziunile precanceroase. Acestea pot evolua fără simptome pe o perioada îndelungată de timp; adeseori nu se sesizează modificări alarmante la nivelul șanului nici măcar în stadii avansate de boală.

Citește
prevenția

Prevenția

Prevenția este cel mai eficient mod de a ține bolile la distanță și de a ne menține sănătatea.
De aceea, indiferent de vârstă, este recomandat să facem o vizită anuală la medic, chiar în absența simptomelor, pentru a ne supune anumitor investigații de rutină care ne pot oferi un tablou complet al stării de sănătate.

Citește
Cancerul Mamar

Cancerul mamar – cancerul de sân

Cancerul mamar este cel mai frecvent tip de cancer diagonosticat la femeie, înregistrând o continuă creștere de-a lungul secolului XX. Statisticile OMS semnalează că la fiecare 2 minute o femeie moare pe glob că urmare a neoplasmului mamar, acesta rămânând principala cauză de deces prin cancer la femei.

Citește