Pentru pacient, chimioterapia este o provocare.

Din fericire, știința și tehnologia evoluează, iar medicii Royal Hospital sunt pregătiți să ofere sprijinul lor cu cele mai moderne soluții.

Soluții moderne

Una dintre aceste soluții este camera implantabilă (Implanted Vascular Access Device – port-cath) – un dispozitiv montat sub piele, care permite administrarea repetată și îndelungată a citostaticelor, dar și perfuziile intravenoase, transfuziile de sânge, tratamentele injectabile cu antibiotic, administrarea de soluții nutritive sau recoltarea probelor de sânge. Utilizarea camerei nu împiedică efectuarea altor investigații imagistice, precum CT, RMN sau PET, iar analizele și tratamentele oricărui pacient pot continuă fără probleme.

Această procedură este uzuală în cazul bolnavilor de cancer, însă, în ultima vreme, indicațiile pentru montarea camerei au fost extinse și la alte categorii de pacienți.

Medicii Royal Hospital sunt cei care vă pot spune cum puteți efectua acest implant sau dacă soluția este potrivită tratamentului pe care îl urmați.

DINCOLO DE MOTIVAȚIILE DE CONFORT ȘI ESTETICĂ PENTRU IMPLANT, STĂ O PUTERNICĂ MOTIVAȚIE CLINICĂ:

Medicamentele administrate ajung direct în venele mari, unde sunt diluate imediat, fără a mai genera toxicitate.

Camera de implantare este introdusă sub piele printr-o incizie de 2 cm în partea dreapta a pieptului, sub clavicula, unde comunica direct, prin cateter, cu o venă centrală mare. Intervenția este minim invazivă și se efectuează sub anestezie locală sau sedare ușoară. Mai mult decât atât, nu necesită spitalizare – pacientul putând părăsi Royal Hospital în aceeași zi. Este estetică și comodă, fiind formată dintr-un rezervor (port) de mici dimensiuni din titan – un material perfect tolerat de organism – și un tub fin (cateter).

Pacienții care beneficiază de astfel de intervenții se obinuiesc foarte ușor cu porturile, care pot rămâne implantate mai mulți ani, fără consecințe negative asupra modului lor de viață. Extragerea camerei se poate face oricând, printr-o simplă incizie, sub anestezie locală.

Deși o noutate pentru România, în multe țări europene implantarea subcutanată a camerei pentru chimioterapie este procedura standard. Din acest motiv, suntem mândri să fim unii dintre promotorii acestui tip de intervenție în țara noastră.

Echipa medicală Chirurgie Generala