Cuprins

Comisie oncologică multidisciplinară

Adăugată: Lucrând împreună, echipa medicală multidisciplinară Tumor Board a spitalului Royal poate evalua toate opțiunile pentru a eficientiza tratamentul pacientului oncologic și pentru a realiza traseul terapeutic al acestuia.
Adăugată:

Ce face o comisie oncologică?

Adăugată: Tumor Board este în esență o „întâlnire a minților” – unul dintre cele mai puternice instrumente în tratamentul cancerului de astăzi.
Adăugată: Tumor Board este o modalitate prin care oncologii, chirurgii, radioterapeuții și alți experți din domeniu se convoacă pentru a revizui dosarul unui pacient oncologic, pentru a stabili traseul medical al acestuia și de a identifica cele mai bune opțiuni de tratament. Scopul medicilor specialisti este de a oferi o abordare integrată și coordonată, luând în considerare multiplele aspecte medicale și clinice ale fiecărui pacient în parte.

De ce Tumor Board?

Adăugată: Tumor Board-ul, sau Comisia oncologică multidisciplinară, joacă un rol vital în tratamentul pacienților oncologici datorită abordării sale multimodale și colaborative. Acesta reunește specialiști din diverse domenii medicale, cum ar fi oncologie, chirurgie, radioterapie și radiologie, pentru a discuta și a stabili cele mai eficiente strategii de tratament. Această abordare interdisciplinară este esențială, deoarece tratamentul cancerului adesea necesită combinarea diferitelor tipuri de terapii și proceduri, care trebuie secvențiate optim pentru a se potrivi nevoilor specifice ale fiecărui pacient. Prin urmare, expertiza combinată a Tumor Board-ului asigură că fiecare caz de cancer este evaluat într-un mod cuprinzător și personalizat.
Adăugată: În cadrul întâlnirilor Tumor Board-ului, membrii analizează detaliat fiecare caz, evaluând documentele medicale, inregistrările imagistice și discutând despre stadializarea bolii. Această evaluare detaliată permite stabilirea unui plan de tratament care respectă cele mai recente ghiduri terapeutice internaționale. Importanța acestor întâlniri este subliniată de studii și sondaje, cum ar fi cele realizate de Asociația Americană de Oncologie Clinică (ASCO), care au demonstrat beneficiile semnificative ale abordării multidisciplinare în îmbunătățirea deciziilor terapeutice și reducerea riscului de deces în anumite tipuri de cancer.
Adăugată: Tumor Board-ul este deosebit de util în cazurile complexe de cancer, unde opțiunile terapeutice sunt numeroase și nu există un consens clar. În astfel de situații, contribuțiile din diverse specialități ajută la navigarea prin opțiunile de tratament și la alegerea celei mai adecvate abordări pentru pacient. Cu toate acestea, nu toate cazurile necesită evaluarea Tumor Board-ului; cazurile standard pot fi gestionate conform practicilor curente, iar situațiile de urgență pot necesita intervenție imediată, fără consult multidisciplinar prealabil.

Indiferent de problemele medicale cu care vă confruntați, suntem aici pentru a vă ajuta. Solicitați o consultație medicală generală pentru a discuta despre simptomele dvs., evaluarea riscurilor și pentru a primi îndrumare în gestionarea sănătății dvs.

Sună la 021.9095

Îngrijirea completă a cancerului de sân începe cu o evaluare precisă. Contactați echipa noastră de oncologi pentru a obține o evaluare detaliată a stării dvs. și pentru a discuta despre opțiunile de tratament personalizate.

Programează o consultație

Aveți întrebări sau preocupări legate de sănătatea sânilor? Apeleazăți la experții noștri în senologie pentru evaluare, diagnostic și îndrumare în gestionarea problemelor mamare. Echipa noastră vă stă la dispoziție pentru a vă oferi îngrijirea și sprijinul necesar.

Contactează-ne
Echipa Tumor Board Royal Hospital


DR. VREMEȘ GEORGETA
DR. VREMEȘ GEORGETA

Mai multe detalii
DR. CRISTIAN BARBU
DR. CRISTIAN BARBU

Mai multe detalii
DR. NARCIS CRISTIAN MAȘALA
DR. NARCIS CRISTIAN MAȘALA

Mai multe detalii
VICTORIA ASANACHE
VICTORIA ASANACHE

Mai multe detalii