Ghidul pacientei
Royal Hospital Bucharest pune la dispoziția pacientelor sale specialiști cu maximă calificare în chirurgia genitală și a sânului patologic, aparatură și instrumentar adecvate oricărui tip de operație din această sfera, condiții hoteliere ce oferă intimitate și confort, personal medical atent și apropiat, toate aceastea ducând la refacerea rapidă și favorabilă a pacientei și reîntoarcerea ei la activitățile cotidiene.
INTERNAREA
În general internarea are loc în aceeași zi cu intervenția chirurgicală.
Pentru internare sunt necesare o serie de acte:
- buletin de identitate sau carte de identitate;
- adeverință de salariat, eliberată de angajator, din care să reiasă numărul de zile de concediu medical pe ultimele 12 luni și că se reține și se virează contribuția la FNUASS sau adeverință de asigurat eliberată de CAS, pentru celelalte categorii de asigurați*(pentru eliberarea concediului medical)
- toate documentele medicale legate de afecțiunea pentru care vă internați sau de alte afecțiuni cronice care prezintă importantă pentru chirurg și anestezist.
VĂ RECOMANDĂM SĂ ADUCEȚI CA OBIECTE PERSONALE:
- obiecte de toaletă personală: pastă, periuță de dinți, cremele de față, ruj, fard (în spital trebuie să fiți la fel de frumoasă ca acasă!) halat de casă, minim două perechi de pijamale sau două cămăși de noapte, șosete, lenjerie intimă pentru 3 zile;
- telefonul mobil sau laptop-ul, dacă aveți nevoie să lucrați și în timpul internării;
- nu este nevoie să aduceți tacâmuri, cană, pahar, ș.a.m.d.afecțiuni care până acum necesitau intervenții chirurgicale, spitalizare, anestezie și perioade postoperatorii de recuperare foarte lungi. Venim în întâmpinarea pacientelor cu două noi proceduri laser, prin care pot fi tratate două afecțiuni ginecologice întâlnite din ce în ce mai des la femei: incontinența urinară și relaxarea vaginală.
ACOMODAREA ȘI PREGĂTIREA
Prezentarea se face la ora 7:30, obligatoriu nemâncată cu cel puțin 6 ore înainte.
Veți fi însoțită la rezerva care v-a fost destinată, apoi se vor recolta analizele de sânge și urină necesare intervenției, se va efectua electrocardiografia și veți fi pregătită pentru operație în funcție de specificul fiecăreia (ras părul pubian sau axilar, clismă, șamd).
Urmează acomodarea cu clinica, apoi vă luați rămas-bun de la însoțitori și vă pregătiți pentru intervenția care va avea loc în aceeași zi, în ordinea stabilită de medicul chirurg și anestezist în funcție de tipul de intervenție și de statusul biologic al fiecărei paciente.
Dacă sunteți în tratament cronic pentru afecțiuni cardiace, tiroidiene, psihiatrice, șamd, acesta nu trebuie întrerupte în zona intervenției decât dacă se indică de către medicii din clinică.
Nu recomandăm ca însoțitorii să rămână toată ziua alături de pacienta care urmează să fie operată. Prezența lor jenează pacienta (ca de altfel și pe celelalte paciente internate) în pregătirea preoperatorie la care este supusă și nici psihologic nu o ajută, ba din contră, pot accentua starea de stres și agitație pe care în mod firesc pacientele o au înainte de operație.
Rămase singure, pacientele internate formează singure o comunitate în cadrul căreia se sprijină, se încurajează, se întăresc una pe cealaltă mai mult chiar decât o face familia, întrucât apare empatia.
Oricum, o dată cu începerea programului operator, însoțitorii sunt invitați în afara clinicii.
TRATAMENTUL POSTOPERATOR
Personalul medical este în permanență la dispoziția dumneavoastră și în niciun caz nu este nevoie să fie “stimulat” ca să-și facă datoria.
În prima zi postoperator, recomandăm doar vizitele persoanelor foarte apropiate, pacienta putând să-și exprime simțămintele și experiențele trăite cu ocazia acestui eveniment deosebit din viață ei. Un buchet de flori, un zâmbet, o încurajare sunt binevenite!
Se recomandă ca durata vizitelor să nu depășească 30 de minute și vă solicităm să nu vină în același timp prea mulți prieteni sau rude.
Întrucât aveți un regim alimentar prescris și asigurat de clinică, nu este nevoie și nici nu recomandăm să aduceți alimente sau fructe pentru că de cele mai multe ori sunt contraindicate;
Tratamentul post operator injectabil se efectuează pe branulă (un cateter care rămâne pe venă postoperator) asfel că nu se mai fac injecțiile clasice intramusculare, care erau extrem de dureroase, uneori chiar mai dureroase decât intervenția chirurgicală.
De asemenea durerea postoperatorie este diminuată sau chiar înlăturată cu medicație modernă și fără efecte secundare nedorite.
EXTERNAREA
Externarea survine la 1-3 zile postoperator, în funcție de gravitatea bolii și de amploarea intervenției chirurgicale. La externare veți primi indicații privind conduita postoperatorie imediată și tardivă, regimul alimentar, efortul fizic, viața sexuală, ș.a.m.d.;
Dacă sunt fire de sutură care necesită îndepărtarea lor, acestea se vor extrage între 7 și 14 zile postoperator, fie în clinica noastră, fie în localitatea unde locuiți (orice asistentă medicală de chirurgie ar trebui să cunoască această procedură);
Dacă există tuburi de dren, sondă urinară, acestea se vor extrage la momentul indicat de medicul curant;
Dacă este nevoie, tratamentul acesta va fi continuat la domiciliu după rețeta pe care o veți primi la externare.
La domiciliu, orice modificare a stării generale, de temperatură, de tranzit intestinal, urinar sau orice altă modificare care va îngrijorează, trebuie anunțată telefonic unuia dintre medicii echipei operatorii (în mapa de externare veți primi și cărțile de vizită ale acestora!)
COSTURI
Tariful unei operații include: intervenția chirurgicală, procedurile medicale pre și postoperatorii, analizele de laborator necesare intervenției, medicamentele și materialele sanitare consumate.
La acest tarif se adaugă: anestezie generală, analize de laborator necesare intervenției, spitalizarea, examenul histopatologic și consultația pre-anestezie
Costul unei nopți de spitalizare include: îngrijirea medicală, cazarea, alimentația, medicamentele și materialele sanitare folosite.
Vezi lista completă cu tarife.