Tratament la cele mai înalte standarde

Medic cu peste 12 ani experiență

Tratament eficient

Spitalizare în condiții deosebite

Tratăm hernia hiatală minim invaziv la Royal Hospital

Pacienții cu hernie hiatală pot beneficia acum de tratament la cele mai înalte standarde, în condiții de maximă siguranță, la cel mai mic preț. Echipa noastră medicală, coordonată de Dr. Victor Ștefănescu, tratează hernia hiatală minim invaziv pentru rezultate superioare și recuperare rapidă.

Tratament la cele mai înalte standarde

La Royal Hospital, realizăm tratamentul chirurgical al herniei hiatale printr-o procedură minim-invazivă, cu tehnologie de ultimă generație. Echipa noastră de profesioniști abordează personalizat, și cu toată atenția necesară, fiecare caz în parte. Siguranța și calitatea sunt misiunile noastre.

Costul operației include intervenția chirurgicală, anestezia, zilele de spitalizare și un pachet de medicamente și consumabile standard.

Operația va avea loc în blocul operator Royal Hospital, dotat cu cea mai nouă aparatură necesară pentru realizarea intervențiilor minim invazive pentru hernie hiatală.

 

SOLICITĂ O PROGRAMARE

Echipă coordonată de Dr. Victor Ștefănescu

Pacienții care au nevoie de tratament chirurgical pentru hernie hiatală pot beneficia de experiența unuia dintre cei mai buni medici chirurgi cu specializare în abordul minim invaziv: Dr. Victor Ștefănescu.

Doctorul Victor Ștefănescu este un chirurg de excepție, venit din școala Spitalului Militar, cu realizări deosebite alături de alți colegi care au venit de acolo” – Dr. Ioan Stoian, Director General Royal Hospital București.

Medic primar chirurgie generală, Dr. Victor Ștefănescu are o experiență de peste 12 ani și peste 200 de intervenții reușite de hernie hiatală, până în prezent. Mare parte din experiența sa a fost dobândită la Spitalul Clinic de Urgență Militar Central „Carol Davila” București.

Pe lângă experiența practică, Dr. Ștefănescu a finalizat numeroase cursuri de supraspecializare la instituții medicale de renume din Europa, printre care:

  • Diploma Europeană ¨Advanced Hiatal Hernia Cadaver Lab¨ – Wendisch Rietz, Germania – octombrie 2021.
  • Stagiu de chirurgie hepato-bilio-pancreatică și endocrină – Serviciul de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică și Endocrină – L’Hopital de Hautepierre – 2006 – 2007 – Strasbourg, Franța.
  • Diplomă Europeană Interuniversitară Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică – Hopital de Paul Brousse – decembrie 2017 – mai 2018 – Paris, Franța.
  • Diplomă Europeană Interuniversitară Chirurgie Oncologică – decembrie 2018 – iunie 2019 – Lyon-Bordeaux-Nantes.

Centru de excelență în diagnostic și tratament

Echipă medicală de top

Pachete adaptate de investigații și analize

Aparatură performantă pentru diagnostic precoce

Tratamentul pentru hernie hiatală

Tratamentul chirurgical este singura modalitate de a vindeca hernia hiatală. Tratamentul medicamentos poate ușura suferința pacientului, dar nu va înlătura cauza bolii.

Deoarece simptomele herniei hiatale pot fi asemănătoare cu cele ale altor afecțiuni ale tubului digestiv, primul pas pentru a beneficia de un tratament este consultația de specialitate, în urma căreia medicul poate pune un diagnostic de precizie și poate recomanda intervenția chirurgicală.

Scopul operației pentru hernia hiatală este de a corecta refluxul gastro-esofagian prin readucerea întregului stomac și a porțiunii terminale a esofagului în cavitatea abdominală, sutura defectului diafragmatic până la un calibru adecvat și crearea din fornixul gastric a unei valve care înconjoară partea inferioară a esofagului și a porțiunii proximale a stomacului.

Intervenția se desfășoară în următoarele etape:

  • pacientul este evaluat global privind riscurile anesteziei generale;
  • în faza inițială a intervenției, porțiunea superioară a stomacului este eliberat din inelul de hernie;
  • se închide defectul diafragmatic;
  • se creează o valvă care nu permite conținutului gastric să revină în esofag.

Întreaga procedură se realizează sub anestezie generală și durează aproximativ 90 minute.

 

SOLICITĂ O PROGRAMARE

În anumite cazuri este nevoie de aplicarea plaselor de consolidare.

Tratamentul chirurgical precoce al herniei hiatale este foarte important, pentru un rezultat satisfăcător, cu un risc minim de recidivă. De aceea, specialistul va încuraja abordarea chirurgicală, în locul unui tratament medicamentos pe viață. Se știe că recidivele sunt mai frecvente în cazul herniilor mari cu defect diafragmatic larg. Însă herniile hiatale care sunt operate cu montarea unei plase de consolidare au un risc foarte mic de recidivă, de doar 7-10%.

În prezent, plasele de consolidare complet resorbabile sunt o opțiune ideală, deoarece au un rol semnificativ în refacerea țesutului conjunctiv, au și proprietăți antibacteriene, se reabsorb treptat și lasă în urmă o reparație durabilă și funcțională. Această abordare a herniei hiatale este printre cele mai utilizate, la ora actuală, în marile clinici ale lumii, fiind folosită cu succes și în cadrul Royal Hospital.

 

MAI MULTE INFORMAȚII DESPRE TRATAMENTUL HERNIEI HIATALE

Spitalizare în condiții deosebite

După intervenția chirurgicală pentru hernie hiatală, te poți recupera în confortul rezervelor noastre VIP, dotate cu baie proprie, televizor și cuptor cu microunde. Astfel, ne asigurăm că te simți ca acasă pe toată perioada convalescenței.

Pe perioada spitalizării, beneficiezi de ingrijire medicală de calitate și o monitorizare postoperatorie deosebit de atentă.

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM!

Părerile pacienților noștri