Chirurgie estetică – injectare de toxină botulinică și acid hialuronic

Abonează-te la canalulul Youtube
Royal Hospital Bucharest

Youtube Logo Abonează-te acum

Doctor Mihai Mehedințu

Când e momentul prielnic pentru prima injectare?

După părerea mea momentul prielnic pentru prima injectare este după vârsta de 30 de ani. De ce? Pentru că primul organ al corpului uman este pielea care îmbătrânește și este un organ destul de mare, mai exact are un metru pătrat la fiecare 25 de kg ale noastre. Deci perioada ok începe undeva după 30 de ani.

Putem respecta un protocol care se întinde pe parcursul a doi ani și jumătate și anume aș spune că momentul prielnic, sau momentul zero, este atunci când ne decidem să injectăm toxină botulinică, toxină botulinică în 11 puncte caracteristice la nivelul feței.

Ulterior, la circa două săptămâni după instalarea efectului toxinei botulinice, pacienta revine și în funcție de vârstă putem alege un acid hialuronic și îl vom injecta în anumite zone ale feței, anumite zone bine stabilite, sau mai exact prestabilite și am putea avea un efect vizibil undeva la o lună de la prima injectare, adică a botoxului, după două săptămâni a acidului hyaluronic, deci la o lună se termină tratamentul care ar avea un efect de circa șase luni. Undeva cu o săptămână – două înainte de cele șase luni putem reveni în cabinetul de estetică și putem repeta operațiunea de a injecta din nou toxină botulinică, ulterior la două săptămâni acidul hialuronic în aceleași zone ale feței, asta presupune încă un timp de 6 luni, ceea ce înseamnă că am ajuns la un an de la prima injectare. La un an de la prima injectare vom folosi din nou acidul hialuronic dar înainte toxina botulinică. La un an jumate se pune problema doar de toxină botulinică. La doi ani din nou toxina botulinică, acidul hialuronic doar pentru corectare, iar la 2 ani jumate sigur nu va fi nevoie decât de toxină botulinică. Dacă veți pune cap la cap vom ajunge la doi ani jumate și urmează o perioadă de răgaz de doi ani jumate în care nu mai face nicio injectare, astfel costurile cu injectarile de toxină botulinică cât și de acid hialuronic sunt undeva la o treime din costul unui lifting cervico facial, deci cu timp foarte mult și avem o perioadă de minim 5 ani în care, după părerea mea, nu mai trebuie injectat nimic, și avem o perioadă de răgaz în care să ne gândim dacă vom face un lifting cervico facial sau vom repeta această schemă de tratament.