Dr. Cătălin Jianu – Carcinom mamar invaziv operat conservator

Abonează-te la canalulul Youtube
Royal Hospital Bucharest

Youtube Logo Abonează-te acum

MEDICII CENTRULUI INTEGRAT DE DIAGNOSTIC ȘI TRATAMENT AL AFECȚIUNILOR SÂNULUI ROYAL HOSPITAL BUCHAREST, ABORDEAZĂ CU SUCCES ORICE FEL DE OPERAȚIE.

Echipei centrului nostru i se alătură încă un medic extraordinar, cu experiența de zeci de ani la Institutul Oncologic București și mii de ore petrecute în sala de operație. Dr. Cătălin Jianu, medic primar chirurgie generală.

Doctor IOAN STOIAN

Iată că activitatea spitalului nostru se completează prin intrarea în echipă a unui nou coleg, un chirurg deosebit de la Institutul Oncologic București, domnul Dr. Jianu.

El vine alături de noi prin experiența pe care o are formată în decursul timpului la Institutul Oncologic și care îl face să fie unul dintre doctorii foarte buni, specializați în patologia sânului, lucru pe care noi îl facem de multă vreme în spitalul nostru atât prin prevenție, atât prin diagnostic, cât și prin tratament.

Ne bucurăm foarte tare că a venit alături de noi, practic a întărit echipa care deja funcționa în Royal Hospital de multă vreme, astfel încât vom face și mai multe paciente sănătoase de aici încolo.

Doctor CĂTĂLIN JIANU

La intervenția chirurgicală precedentă ați putut să vedeți o pacientă prezentând o tumoră la nivelul sânului stâng, intersecția cadranelor superioare, sus situată, în apropierea limitei superioare a glandei mamare. Tumora era de dimensiuni relativ mici dar dură, neregulată, prezentând caracteristici clinice și radiologice de malignitate. Ecografia, mamografia efectuate, evidențiau o tumoră de aproximativ 1,7 cm, stelată, neregulată, prezentând microcalcifieri. Radiologic codul se încadra la BIRADS 5. Pacienta nu prezenta o patologie asociată semnificativă. Se intervine chirurgical după efectuarea analizelor uzuale și se descoperă o tumoră de aproximativ 1,5 cm, neregulată, cu tendință la sângerare. Se rezecă tumora și se trimite la examenul histopatologic extemporaneu. Potrivit previziunilor, se confirmă diagnosticul de malignitate și anume un carcinom mamar invaziv. Tinând cont de dimensiunile și de topografia tumorii -încă o dată- sus situată la periferia glandei mamare, se decide și se practică în continuare o recupă largă, circumferențială de glandă mamară. Se prelungește incizia axilar și se practică evidarea axilară homolaterală. Evoluția operatorie sperăm să fie favorabilă, pacienta trebuie supravegheată, pansată, trebuie să urmeze un tratament anticoagulant pentru prevenirea formării de cheaguri în marea circulație sanguină.

Mobilizarea rapidă este foarte importantă.