Operație pro bono în „Luna prevenției cancerului de sân”- Campanie Socială

Abonează-te la canalulul Youtube
Royal Hospital Bucharest

Youtube Logo Abonează-te acum

Cancerul de sân este cea mai frecventă cauză de cancer la femei și a doua cauză de deces prin cancer (după cancerul pulmonar)

Statisticile înregistrează aproximativ 7000 cazuri noi de cancer la sân, în fiecare an.

1 din 10 femei are factori de risc identificați pentru cancerul de sân, riscul de a dezvolta această boală crescând odată cu vârsta ( după vârsta de 40 ani, 1 din 70 de femei va dezvolta cancer de sân). Și mai alarmantă este statistica conform căreia , în România, 80% din cancerele de sân sunt diagnosticate în fază avansată, adică în stadiul în care tratamentul nu va mai avea drept scop final vindecarea, ci doar prelungirea supraviețuirii.

Doctor IOAN STOIAN

Spitalul nostru reușește să facă pe lângă chirurgie de înaltă clasă, pe lângă tratamente eficiente în boli destul de grave, reușește să facă și acte medicale “pro bono”.

De această dată am avut o pacientă cu un cancer de sân (un caz legat de “Luna cancerul de sân”), pacientă care a fost de curând și căreia i s-a recomandat ca procedură chirurgicală mastectomia radicală cu limfadenectomie axilară.

Am acceptat să vină la noi, o doamnă chiar specială, un caracter puternic și delicat în același timp, un caz pe care chiar l-am considerat că se înscrie perfect în criteriile pentru a beneficia de o intervenție chirurgicală “pro bono”. Astfel, am acceptat să o internăm, să o tratăm, să o operăm, să o urmărim de la început până la sfârșit, fără să achite nimic la momentul externării.

Din fericire astăzi (9 decembrie 2020) a plecat acasă, extrem de mulțumită de ceea ce i s-a întâmplat din punct de vedere medical și nu numai. Cum a fost tratată, cum a fost abordată, empatia arătată de cei din personalul spitalului, au făcut-o să se simtă extraordinar aici… și evoluția (poate și din acest motiv dar și din motivul că a fost foarte bine tratată, operată) a fost extraordinar de bună.

Sper și cred că și în continuare evoluția va fi bună pentru că este compliantă, a înțeles că boala aceasta este complexă, că are nevoie de terapie complexă și nu numai chirurgicală, eventual chimio-radioterapie. Dar asta o vom decide după ce vom avea rezultatul histopatologic complet al piesei operatorii, astfel încât să știm exact care va fi conduita terapeutică pe mai departe.

Din punct de vedere chirurgical lucrurile au mers foarte bine și practic pacienta pleacă cu o stare bună de sănătate acasă.

Pacienta operată în cadrul promoției Royal Hospital

Mulțumesc mă simt foarte bine, nu am avut dureri absolut deloc și m-am relaxat.

Când v-ați înscris în campania noastră v-ați gândit vreun moment că veți fi selectată pentru operație?

Înainte de a completa formularul pentru mine a fost așa… zic…  luna octombrie este luna în care îmi voi alege medicul care să mă opereze. Dumnezeu lucrează prin oameni, Dumnezeu mi-a îndreptat pașii spre pagina spitalului Royal Hospital.

Am completat acel formular și zic… cu Dumnezeu înainte. El știe ce are de făcut.

Ce le transmiteți femeilor care suferă de această boală redutabilă?

Să aibă încredere. Multe femei știu că intră în depresie. Ăsta nu este un lucru bun.

Să aibă încredere în ele că vor depăși și vor învinge boala.

Cum vi s-au părut condițiile Royal Hospital Bucharest?

De nota 10. Numai cuvinte la superlativ pentru toată lumea inclusiv pentru domnul doctor Stoian. A fost ca un înger pentru mine. Mi-a redat șansa la viață, mi-a adus lumină în viață. Mulțumesc foarte mult dumnealui și întregii echipe.

Doctor IOAN STOIAN

Recomandăm pacientelor, și în general femeilor care au afecțiuni genito-mamare și nu numai, (pentru că am făcut și operații “pro bono” chirurgie mare, cancer de rect) să urmărească pagina de Facebook a Spitalului.

De asemenea site-ul spitalului, pentru că vor găsi informații legate de intervenții “pro bono” pe care spitalul le va efectua în viitor.