Proteză peniană mecanică – implant penian

Abonează-te la canalulul Youtube
Royal Hospital Bucharest

Youtube Logo Abonează-te acum

Disfuncția erectilă a bărbatului, impotența cum este numită popular, într-un cuplu activ din punct de vedere sexual va avea un impact major asupra relațiilor de familie.

Majoritatea bărbaților răspund bine la psihoterapie, terapie comportamentală, tratarea unor boli asociate, medicamente specifice sau utilizarea unor dispozitive, tratamente pentru disfunctia erectile.

Există însă cazuri mai severe de boală, care nu au răspuns satisfăcător la tratamentele clasice.

Singura solutie eficienta de vindecare a disfunctiei erectile, la pacienții la care nu există un răspuns satisfăcător la terapiile convenționale este implantul penian – proteza peniana

Doctor CRISTIAN PERSU

Am operată astăzi un pacient între două vârste cu o disfuncție erectilă severă, o disfuncție erectilă care nu a răspuns la niciunul dintre tratamentele care au fost recomandate pacientului în decursul ultimilor doi ani, astfel că pacientul nu mai avea nici o soluție și nici o speranță pentru continuarea vieții sexuale, care era importantă atât pentru el cât și pentru soția lui. I-am oferit pacientului un implant de corpi cavernosi, un implant penian. Este un dispozitiv mecanic pe care l-am mai prezentat anterior.
Este o operație destul de invazivă, o operație cu caracter ireversibil, dar o operație care permite pacientului să aibă erecție în orice moment, la simpla apăsare a unui buton.

Tehnica chirurgicală este o tehnică chirurgicală complexă și minuțioasă, dar este încununată de satisfacția pe care o ai atât tu, chirurgul care a făcut această operație, cât și pacientul și partenera pacientului, pentru că activitatea sexuală se reia la o lună postoperator în cuplu, iar experiența acumulată până acum ne învață că rezultatele sunt foarte bune și durabile în timp.

O să vedem uretra care are și o sondă în ea. Pe aici, acesta cu totul este corpul cavernos pe care l-am deschis și se vede incizia pe care am făcut-o în corpul cavernos, am dilatat.
Avem un instrument de măsură, aceleași instrument ne va ajuta la final să ne montăm dispozitivul propriuzis
Introducem cu atenție instrumentul ca să nu distrugem uretra și suntem aici în vârful corpului cavernos, și după aceea aici vedem rădăcina penisului pe partea dreaptă.

Dispozitivul implantat este un dispozitiv mecanic. Este compus din cei doi corpi cavernoși, protezele de corpi cavernoși care se umflă cu ser fiziologic. Un alt component al acestui implant este rezervorul, de unde acel lichid merge să umple corpii cavernoși atunci când este nevoie de erecție și lichidul se întoarce în acel rezervor la finalul actului sexual, și sigur, ca aceste lucruri să fie posibile este nevoie de o pompă, o pompiță, pe care pacientul o acționează atunci când își dorește să obțină erecție și pe care o va acționa din nou când nu mai este nevoie de erecție.

Aceste dispozitive sunt interconectate. Toate tuburile și toate dispozitivele sunt sub piele, deci nimic din acest dispozitiv nu va fi la vedere la finalul intervenției și dispozitivul va funcționa acolo pentru o perioadă lungă de timp. Tehnica chirurgicală este o tehnică chirurgicală complexă și minuțioasă, dar este încununată de satisfacția pe care o ai atât tu, chirurgul care a făcut această operație, cât și pacientul și partenera pacientului, pentru că activitatea sexuală se reia la o lună postoperator în cuplu, iar experiența acumulată până acum ne învață că rezultatele sunt foarte bune și durabile în timp.