Rejuvenare vaginală și labioreducție

Abonează-te la canalulul Youtube
Royal Hospital Bucharest

Youtube Logo Abonează-te acum

Astăzi avem un caz interesant de operat, care arată de fapt extinderea paletei de intervenții pe care noi o facem în spitalul nostru.

Dacă până acum am prezentat operații de cancer de sân, operații radicale uterine sau chisturi ovariene sau infertilitate, de această dată operăm o pacienta care dorește rejuvenare vaginală. Este o operație care se face la o pacientă care a născut, care este totuși tânăra, dar care după naștere, după nașterea pe cale vaginală,  a rămas cu un sindrom de relaxare vaginală, cu alte cuvinte cu un vagin mult mai larg care face ca viața sexuală după naștere să nu mai fie aceeași ca mai înainte, nici pentru ea și nici pentru partener. Din acest motiv a solicitat refacerea calibrului vaginal, care se face printr-o operație specifică de rejuvenare vaginală, de reîntinerire a vaginului, de fapt, de o îngustare a calibrului vaginal, astfel încât percepția postoperatoriea actului sexual să fie în parametrii normali de dinainte de a naște.

Cu aceeași ocazie, pentru că are și un defect al labiilor mici, o hiperplazie labială se cheamă, o hipertrofie, o mărire congenitală a labiilor mici, dorește și o reducție a labiilor, tot chirurgical, profitând de aceeași anestezie, de operația pentru rejuvenare, se face și labioreducția.

Practic, operația de astăzi este o operație estetică, pe care noi o practicăm în spitalul nostru de foarte multă vreme, foarte multe paciente dorind să facă operații plastice și în sfera genitală, așa cum doresc să își facă pentru buze, pentru ochi, pentru nas, vor și aici, în domeniul nostru de specialitate să fie la fel de frumoase și de funcționale.