Tumoră ovariană gigant – 30cm~14kg – Video din sala de operație

Abonează-te la canalulul Youtube
Royal Hospital Bucharest

Youtube Logo Abonează-te acum

Tumorile ovariene reprezintă o patologie frecventă în ginecologie.

Tumorile ovariene sunt asimptomatice la debut, diagnosticul într-o fază incipientă fiind de multe ori ocazional.

Simptomele din cadrul acestei patologii variază în funcție de vârsta pacientei, de complicațiile lor și de tipul unei tumori ovariene.

Tratamentul patologiei ovariene poate fi medicamentos ori chirurgical, în cazul de față recomandarea medicului a fost de intervenție chirurgicală.

Doctor COSTIN DUȚU

Am încheiat acum intervenția chirurgicală la o pacientă tânără, de 50 de ani, cu o tumoră ovariană gigant, de 14-15 kg, descoperită în urmă cu șase-șapte luni și care în contextul epidemiei de COVID a fost amânată de către pacientă prin neprezentarea la medic. Operația se încheie în aceste momente. Tumora ovariană este extirpată.

Recomandarea mea este ca pe viitor, pacientele cu tumori ovariene proaspăt apărute, indiferent de dimensiune, să se prezinte la un control fie la medicul ginecolog fie la medicul chirurg, cu o minimă ecografie abdominală pelvină efectuată prevenind apariția unor astfel de cazuri.

O tumoră ovariană de mari dimensiuni poate afecta organismul femeii nu numai prin mărimea ei ci și prin impactul asupra organelor din jur, prin afectarea funcției renale, funcției digestive și evident a calității vieții pacientei.