Jurnale Ginecologie | Royal Hospital

Jurnale de chirurg – Ginecologie

September 28, 2018
Histeroscopie cu rezecția polipilor endometriali și biopsie endometrială. Marsupializarea chistului bartholinian

Histeroscopie cu rezecția polipilor endometriali și biopsie endometrială. Marsupializarea chistului bartholinian

În antecedente, pacienta a mai prezentat un chist bartholinian de data aceea pe partea dreapta, pentru care au fost necesare două intervenții de marsupializare, reușindu-se în final rezolvarea problemei.
September 26, 2018

Chistectomie ovariană dreaptă cu examen histopatologic extemporaneu

În intraoperator , va trebui să facem chistectomie ovariană dreaptă cu un examen histopatologic extemporaneu, adică este foarte important ca intraoperator să știm rezultatul histopatologic
September 26, 2018
Chistectomie ovariană bilaterală și rezecție polip endometrial

Chistectomie ovariană bilaterală și rezecție polip endometrial

La această pacientă tânăra, s-a efectuat o intervenție conservatoare, astfel încât să se păstreze cât se poate din țesutul ovarian, având în vedere că nu are copii și are doar 32 de ani.
September 26, 2018

Leziune precanceroasă majoră – Conizație

Conizația este o intervenție chirurgicală care își propune să excizeze în totalitate leziunea de la nivelul colului, deci cu alte cuvinte își propune să fie o metodă terapeutică, dar în același timp și o metodă diagnostică
September 24, 2018
Rejuvenare vaginala si labioreductie

Rejuvenare vaginală și labioreducție

Este o operație de rejuvenare vaginală și labioreducție care se face la o pacientă care a născut, care este totuși tânăra, dar care după naștere, după nașterea pe cale vaginală,  a rămas cu un sindrom de relaxare vaginală.
August 4, 2018

Hiperplazie cu atipii – Histerectomie totală cu anexectomie bilaterală

Acest endometru are rolul de a se transforma în placentă atunci când apare o sarcină, când vine o sarcină, hrănește nouă luni copilul, după care copilul se naște, placenta se elimină, endometrul, mucoasa de care vorbeam la început se reface.
August 2, 2018

Histerectomie totală cu anexectomie bilaterală pe cale abdominală – Uter polifibromatos

Un alt caz pe care îl operăm astăzi este la o femeie de vârstă mijlocie, care prezintă multiple fibroame uterine cu simptomatologie extrem de intense, cu sângerări foarte mari nu numai menstruale dar și intermenstruale, cu dureri abdominale, investigată până acum ecografic, chiar și C.T. a făcut, care au precizat că este este un uter polifibromatos, mare, voluminos.
August 2, 2018

Totalizarea histerectomiei și anexectomie bilaterală cu examen histopatologic extemporaneu

Un alt caz pe care îl operăm astăzi este o femeie de vârstă mijlocie. Consider acest lucru, 45-50 de ani și la care, cu un timp în urmă cu vreo 10 ani în urmă, i s-a scos porțiunea superioară a uterului, corpul uterin, din cauza unor multiple fibroame, practic după operație rămânând cu colul și cele două ovare.
July 31, 2018

Laparoscopie exploratorie – Infertilitate

Se cheamă laparoscopie exploratorie, deci ceea ce facem noi, explorăm cavitatea abdominală, implicit organele genitale, trompe, ovare, uter, de eventuale aderențe și în același timp dacă acestea există se desfac, de asemenea dacă trompele sunt înfundate se desfundă, chirurgical, totul chirurgical laparoscopic.

Ecografie abdominală gratuita