Jurnale Ginecologie | Royal Hospital

Jurnale de chirurg – Ginecologie

November 19, 2018
Histerectomie-totala-pe-cale-laparoscopica-vs-cale-abdominala

Histerectomie totală pe cale laparoscopică vs cale abdominală

Comparând cele două cazuri este evident un plus pentru intervenția laparoscopică, pacienta s-a mobilizat mult mai ușor, durerea postoperatorie mult mai mică în raport cu celălalt caz.
October 24, 2018
Operatie de fibrom uterin gigant la Royal Hospital Bucharest

Fibrom uterin gigant – 9 kg

La examinarea ginecologică atât clinică cât și ecografică, se pune în evidență un fibrom gigant, nu mai este cuvântul voluminos ci este gigant pentru că practic, abdomenul femei arată ca o sarcină de luna a 8-a.
October 24, 2018
Despre-conizatie-si-histerectomie-cu-dr-Zorela-Sgarbura

Despre conizație și histerectomie cu dr. Zorela Sgarbură

Cancerul nu apare direct cancer, cancerul este precedat în evoluția lui de o leziune precanceroasă. Ei bine testul Papanicolau făcut o dată pe an cu religiozitate, poate depista aceste leziuni precanceroase
September 28, 2018
Histeroscopie cu rezecția polipilor endometriali și biopsie endometrială. Marsupializarea chistului bartholinian

Histeroscopie cu rezecția polipilor endometriali și biopsie endometrială. Marsupializarea chistului bartholinian

În antecedente, pacienta a mai prezentat un chist bartholinian de data aceea pe partea dreapta, pentru care au fost necesare două intervenții de marsupializare, reușindu-se în final rezolvarea problemei.
September 26, 2018

Chistectomie ovariană dreaptă cu examen histopatologic extemporaneu

În intraoperator , va trebui să facem chistectomie ovariană dreaptă cu un examen histopatologic extemporaneu, adică este foarte important ca intraoperator să știm rezultatul histopatologic
September 26, 2018
Chistectomie ovariană bilaterală și rezecție polip endometrial

Chistectomie ovariană bilaterală și rezecție polip endometrial

La această pacientă tânăra, s-a efectuat o intervenție conservatoare, astfel încât să se păstreze cât se poate din țesutul ovarian, având în vedere că nu are copii și are doar 32 de ani.
September 26, 2018

Leziune precanceroasă majoră – Conizație

Conizația este o intervenție chirurgicală care își propune să excizeze în totalitate leziunea de la nivelul colului, deci cu alte cuvinte își propune să fie o metodă terapeutică, dar în același timp și o metodă diagnostică
September 24, 2018
Rejuvenare vaginala si labioreductie

Rejuvenare vaginală și labioreducție

Este o operație de rejuvenare vaginală și labioreducție care se face la o pacientă care a născut, care este totuși tânăra, dar care după naștere, după nașterea pe cale vaginală,  a rămas cu un sindrom de relaxare vaginală.
August 4, 2018

Hiperplazie cu atipii – Histerectomie totală cu anexectomie bilaterală

Acest endometru are rolul de a se transforma în placentă atunci când apare o sarcină, când vine o sarcină, hrănește nouă luni copilul, după care copilul se naște, placenta se elimină, endometrul, mucoasa de care vorbeam la început se reface.

Ecografie abdominală gratuita