Jurnale Ginecologie | Royal Hospital

Jurnale de chirurg – Ginecologie

August 4, 2018

Hiperplazie cu atipii – Histerectomie totală cu anexectomie bilaterală

Acest endometru are rolul de a se transforma în placentă atunci când apare o sarcină, când vine o sarcină, hrănește nouă luni copilul, după care copilul se naște, placenta se elimină, endometrul, mucoasa de care vorbeam la început se reface.
August 2, 2018

Histerectomie totală cu anexectomie bilaterală pe cale abdominala – Uter polifibromatos

Un alt caz pe care îl operăm astăzi este la o femeie de vârstă mijlocie, care prezintă multiple fibroame uterine cu simptomatologie extrem de intense, cu sângerări foarte mari nu numai menstruale dar și intermenstruale, cu dureri abdominale, investigată până acum ecografic, chiar și C.T. a făcut, care au precizat că este este un uter polifibromatos, mare, voluminos.
August 2, 2018

Totalizarea histerectomiei și anexectomie bilaterală cu examen histopatologic extemporaneu

Un alt caz pe care îl operăm astăzi este o femeie de vârstă mijlocie. Consider acest lucru, 45-50 de ani și la care, cu un timp în urmă cu vreo 10 ani în urmă, i s-a scos porțiunea superioară a uterului, corpul uterin, din cauza unor multiple fibroame, practic după operație rămânând cu colul și cele două ovare.
July 31, 2018

Laparoscopie exploratorie – Infertilitate

Se cheamă laparoscopie exploratorie, deci ceea ce facem noi, explorăm cavitatea abdominală, implicit organele genitale, trompe, ovare, uter, de eventuale aderențe și în același timp dacă acestea există se desfac, de asemenea dacă trompele sunt înfundate se desfundă, chirurgical, totul chirurgical laparoscopic.

Ecografie abdominală gratuita