Jurnale Senologie | Royal Hospital

Jurnale de chirurg – Senologie

October 11, 2019
Investigatii-suplimentare-ecografiei-mamare

Investigații suplimentare ecografiei mamare

Ce alte investigații conexe mai putem utiliza în practică și pot fi necesare în practica medicală în funcție de particularitățile fiecărui caz? Sigur este vorba despre mamografie și este vorba de rezonanța magnetică nucleară cu substanță de contrast, explorări foarte valoroase.
October 11, 2019
Cand-ar-trebui-facuta-ecografia-mamara

Când ar trebui făcută ecografia mamară?

Când ar trebui efectuată ecografia ca și moment în raport cu fazele ciclului menstrual? O ecografie mamară o poți efectua în orice moment, dar dacă ar fi să indicăm o perioadă optimă, aceea este perioada imediat post menstruală.
October 11, 2019

Ce este ecografia mamară?

Ecografia mamară este o explorare foarte importantă în practica medicală. Este o extensie a clinicianului. Ecografia mamară ar trebui efectuată totdeauna când este posibil.
October 9, 2019

Când ar trebui să se prezinte pacienta pentru o evaluare senologică

Pacienta ar trebui să se prezinte în primul rând de rutină. E bine, așa cum ne prezentăm la medicul ginecolog anual pentru evaluarea de rutină ginecologică, să ne prezentăm și pentru evaluare de rutină senologică.
December 3, 2018
Marcaj-tumoral-cu-harponul--asistat-radiologic

Diagnosticarea și tratarea tumorilor nedetectabile ecografic în cancerul de sân – marcaj tumoral cu harponul

Sub ecran radiologic, deci în timpul compresiei radiologice pentru mamografie, printr-un aparat special care delimitează strict zonele din sân, se introduce în sân o sârmă foarte fină, un harpon cum îi spunem noi în limbaj medical, un fel de cârlig care se introduce strict în zona de microcalcificări astfel încât în momentul în care pacienta ajunge în sală, mergând pe acel harpon să găsim zona de microcalcificări.
November 13, 2018

Excizie tumoră benignă și augmentare mamară

S-a preferat alegerea unei proteze rotunde de ultimă generație și am reușit prin această metodă și prin redrapajul glandei mamare să obținem un aspect absolut natural al sânilor și un conținut care este plin, așa cum și-l dorea.
July 31, 2018

3 tipuri de operații la sân

Tumorectomie mamară bilaterală cu examen histopatologic extemporaneu, Mastectomie radicală modificată tip Madden dreapta cu limfadenectomie axilară dreapta, Sectorectomie mamară stanga ce conține ganglionul intramamar depistat scintigrafic ( identificare și excizie ganglion santinelă axilar)