Ortopedie – Traumatologie

Ortopedia este specialitatea chirurgicală care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea afecțiunilor congenitale și dobândite, traumatice și netraumatice, ale aparatului locomotor.

Sistemul locomotor, alcatuit din oase, muschi, cartilaje, tendoane, ligament si alte tesuturi conectoare, este cel care ofera forma si stabilitate, protejand organele.

 Daca ortopediei ii revine studiul si tratarea maladiilor aparatului locomotor care pot aparea pe parcursul vietii, traumatologiei ii este destinat studiul traumatismelor aparatului locomotor, prin determinarea cauzelor si manifestarilor clinice, a profilaxiei si tratamentului adecvat diverselor etape de tratament.

 Medicul ortoped este specialistul care se ocupa de afectiunile locomotoare , diagnosticand afectiunea, tratand-o cu ajutorul medicamentelor/imobilizarii/interventiilor chirurgicale, recomandand recuperare prin exercitii care restabilesc mobilitatea si tonicitatea aparatului locomotor si prevenind bolile specifice.

Consultatia ortopedica cuprinde:

  •  anamneza pacient : consultarea fisei pacientului, discutia despre istoricul afectiunilor ortopedice, despre antecedentele heredo-colaterale (istoricul afectiunilor ortopedice si generale similare in cadrul familiei) si despre tratamentul si toleranta la medicamentele specifice
  •  stabilirea unui plan de monitorizare periodica a pacientului
  •  alte manevre medicale specifice necesare pacientului in functie de cele constatate in cadrul consultului si recomandari medicale ulterioare

Expert Royal Hospital

Dr. ALEXANDRU POLL

Medic primar ortopedie

ASISTENT UNIVERSITAR

Nu lăsa durerea să te trimită la medic!

FĂ-ȚI TIMP PENTRU SĂNĂTATE !

Articole Royal Hospital