Pachet Sănănate Generală | Royal Hospital Bucharest

Pachet promo “Sănătate Generală”

Atunci când vorbim despre prevenție, vorbim de fapt despre medicina viitorului.
Deși s-a observat că speranța de viață a crescut cu până la 30 de ani, medicii atrag atenția la numeroasele schimbări de la nivelul tipurilor de bacterii și virusuri și la faptul că bolile grave apar din ce în ce mai des la persoane cu vârste fragede ( ne referim aici la cancer, boli neuro-degenerative, boli cardiovasculare și reumatism).

Un consult de medicină generală, o ecografie de abdomen total, un ekg și setul de analize uzuale de sânge sunt obligatoriu a fi efectuate anual, astfel încât posibile afecțiuni să fie descoperite în faze inițiale și tratate corespunzător.

Pachetul “Sănătate generală” include:

Consultație medicină generală ,ecografie abdomen total, EKG, analize de sânge uzuale (hemoleucogramă, tgo, tgp, vsh, colesterol total, ldl, hdl, trigliceride, glicemie, bilirubină totală, bilirubină direct, uree, creatinină, acid uric, calciu total, calciu ionic, proteine totale, magneziu, pcr)

 Consultul de medicină generală își propune să evalueze starea de sănătate până la acel moment, bineînțeles în funcție de anumiți factori : vârstă , sex, factori de risc, istoric familial, etc.

 Ecografia abdominală este o metodă imagistică medicală de diagnostic bazată pe ultrasunete, folosită pentru a vizualiza diferite structuri, precum organele interne. Ecografia permite  deteminarea dimensiunilor, evaluarea structurii interne a organelor şi evidenţierea unor leziuni, pe baza imaginilor obţinute în timp real. Ecografia este nedureroasă, neiradianta și poate fi repetată de câte ori este nevoie.

Pregătirea pacientului pentru ecografie abdominală constă în post alimentar (inclusiv băuturi acidulate şi cafea) cu cel puţin 6 ore înainte de investigaţie, astfel ca stomacul să fie gol şi conţinutul gazos intestinal să fie redus, permiţând vizualizarea adecvată.

 EKG – electrocardiografia este o metodă neinvazită de monitorizare și înregistrare a semnalelor electrice ale inimii. Este, în prezent, parte esențială în evaluarea pacienților cu risc cardiovascular.

Inima produce mici impulsuri electrice care se răspândesc prin mușchiul ei pentru a produce contracțiile inimii. Aceste impulsuri pot fi detectate de aparatul EKG. Această procedură medicală este utilă în monitorizarea sănătății inimii și diagnosticarea bolilor cardiovasculare. O electrocardiogramă (EKG) este unul dintre cele mai simple și mai rapide teste utilizate pentru evaluarea inimii.

Analize uzuale:

Este bine ca în fiecare an să facem un set minimal de analize care pot indica cele mai des întâlnite probleme de sănătate. După examenul clinic general făcut de medicul de familie, va urma o serie de teste de sânge.

 Hemoleucograma

Este o analiză complexă ce poate oferi informații despre următorii parametri: număr de leucocite, număr de eritrocite, concentrația de hemoglobină, hematocrit, indici eritrocitari, număr de trombocite și indici trombocitari. Hemoleucograma este un test screening de bază,  analizarea parametrilor hematologici aducând informații prețioase  medicului care va putea  să depisteze anumite disfuncționalități în ciclul de viață a celulelor din sânge, infecții acute, cronice sau alergii . La nevoie, medicul va  sugera efectuarea unui  set de analize suplimentare necesar.

 VSH

VSH-ul se referă la viteza de sedimentare a hematiilor/eritrocitelor, adică a acelor celule care asigura transportul oxigenul de la plămâni la țesuturi.

Medicul va recomanda analiza când suspectează o reacție inflamatorie, o infecție sau o boală autoimună ( boli ale ficatului, tuberculoză, boli tumorale, reumatism , anemie). VSH nu este o analiză de diagnostic, ci una care ridică medicului suspiciunea unei afecțiuni, acesta urmând să ceară analize extinse care să ofere un diagnostic precis.

 Glicemia (glucoza serică)

Determinarea nivelului glucozei , combustibilul principal în procesul de obținere a energiei necesare funcționării organismului, este o analiză extrem de importantă în vederea determinării gradului de sănătate a individului. Hiperglicemia ( nivelul crescut al glucozei) apare în cazuri de : diabetul zaharat ( din cauza secretiei insuficiente de insulină , glucoza nu se consumă și se acumulează în sânge, dând valori mari ale glicemiei), boli ale glandelor endocrine, persoane peste 50 ani ( atunci când se presupune că scade consumul de glucoză). Hipoglicemia (nivelul scăzut al glucozei) apare în cazul în care persoanele diabetice și-au administrat o doză prea mare de insulină, în cazuri de inaniție sau în caz de efort fizic mare.

 Profilul lipidic (colesterol total, LDL, HDL, trigliceride)

Profilul lipidic reprezintă un grup de teste care arată riscul de boală coronariana. Profilul lipidic complet cuprinde colesterolul total, HDL colesterol (bun), LDL colesterol (rău), trigliceride.

  • LDL colesterolul , cunoscut și sub numele de “colesterol rău” , se depune pe peretele arterial, pe care îl îngroașă, în timp putând chiar bloca fluxul sanguin. Crește așadar riscul de infarct miocardic sau de atac vascular ischemic.
  • HDL colesterolul , denumit și “colesterol bun”  îndepărtează colesterolul din pereții vaselor de sânge și îl transporta către ficat, împiedicând depunerea sa. Creșterea colesterolului se previne prin mișcare și alimentație corectă sau prin medicamente prescrise de medicul curant.

Trigliceridele sunt grăsimi care se depun pe vasele de sânge și în ficat, crescând riscul pentru sclerozarea arterelor. Creșterea valorii lor se asociază cu : boli de ficat/de rinichi/ereditare,  diabetul zaharat,  insuficiență a glandei tiroide, stres puternic, intoxicație cu alcool sau cu substanțe toxice sau în supraalimentatie cu grăsimi.

Nivelul ridicat al colesterolului în organism poate indică prezența bolilor cardiovasculare, bolilor cerebrale, a diabetului zaharat, a bolilor renale, a celor hepatice și a bolilor glandei endocrine.

 Transaminaze

Transaminazele sunt enzime care își au originea îndeosebi în ficat (dar și în alte țesuturi). Acestea sunt TGO (AST) și TGP (ALT).  O valoare normală a transaminazelor este sub 40 UI/l, însă o valoare crescută trebuie interpretată de către medic  țînând cont de regimul de viață al pacientului. În cazul în care valorile mari persistă, poate fi o indicație a bolilor de ficat. Dacă apar doar mici modificări la nivelul acestora, pacientul va primi indicația pentru un regim de viață fără alcool, medicamente sau efort.

Analiza nivelului calciului (ionic și total) este importantă pentru sănătatea oaselor, iar variațiile severe ale acestuia sunt cunoscute sub denumirea de hipocalcemie și hipercalcemie. Calciul are un rol deosebit de important în coagularea sângelui și în buna funcționare a mușchilor și a miocardului. Nivelul ridicat al calciului este un semn al bolilor de rinichi (apariția pietrelor). Niveluri scăzute ale calciului în organism apar , de obicei, la femeile gravide, la efort fizic mare (prin transpirație intensă), în dereglări ale ciclului menstrual, în cazul bolilor care produc vărsături și diaree sau în cazul abuzului de diuretice.

 Acidul uric, creatinina și ureea, considerate adevărate “otrăvuri” pentru organism în cazul în care depășesc valorile normale, sunt un puternic indicator al sănătății corpului. Valorile crescute ale acestor analize sunt un indicator al posibilelor probleme de sănătate de genul:  bolilor infecțioase, gutei, bolilor de sânge, bolilor de rinichi sau pur și simplu pot fi un semnal de alarmă pentru persoanele care fac efort fizic prea mare sau consumă carne în cantitate excesivă. În cazul în care valorile analizelor sunt scăzute, putem vorbi despre subnutriție sau despre posibile boli ale ficatului ( care nu mai poate produce uree).

 Magneziul, substanță minerală vitală pentru  organism, ajută la buna funcționare a mușchiului inimii și are rol în păstrarea rezistenței organismului la stres. Reglează importante funcții nervoase și  intervine, cu ajutorul calciului, în activitățile musculare. Nivelul magneziului în organism scade în timpul curelor de slăbire sau în cazul eforturilor fizice mari, în cazul situațiilor de stres sau în cazul bolilor care produc vărsături și diaree. Aceste scăderi masive de nivel al magneziului pot duce la simptome precum: insomnie, crampe musculare, irascibilitate, stări depresive, furnicături, fragilitatea părului și a unghiilor, anxietate, palpitații.

Determinarea valorii bilirubinei, (directă și indirectă) este o analiză care poate ajuta la determinarea cauzei excesului de bilirubină ( substanță galben-maronie, care se găsește în bilă -lichid de secreție al hepatocitului, care este colectat în vezica biliară și deversată în duoden în momentul digestiei). Distrugerea excesivă a hematiilor crește nivelul de bilirubină indirectă mai mult decât nivelul de bilirubină directă. Apariția blocajului cailor biliare (ca urmare a litiazei sau cancerului pancreatic) conduce la creșterea cantității de bilirubină directă mult mai mult decât cea indirectă. Afectarea severă a ficatului crește atât nivelul bilirubinei directe, cât și a celei indirecte.

  Proteina C reactivă este o proteină serică produsă de ficat care apare în sânge în faza acută a inflamațiilor. Proteina C reactivă crește în toate bolile acute și cronice care se acutizează: în infecții, în reumatismul articular acut, poliartrita reumatoidă, boala Crohn, artrita cronică juvenilă, spondilita anchilozantă, sindromul Reiter, vasculite sistemice sau cutanate, polimialgia reumatică, sindromul Behcet, rectocolită hemoragică. Valoarea ei poate să crească când boală nu este sub control sau poate să scădă când tratamentul a început să dea rezultate.

Analizele uzuale, însoțite de o consultație de medicină generală, un Ekg și o ecografie abdominală sunt primii pași spre depistarea unor posibile boli, în stadii incipiente, atunci când tratamentul poate fi eficace. Programarea acestor consultații și investigații medicale este primul lucru bun pe care îl poți face pentru sănătatea ta!

Profită de oferta Royal Hospital Bucharest

FĂ-ȚI TIMP CA SĂ FII SĂNĂTOASĂ !

Efectuează aceast pachet promo:

Medic specialist Medicină de familie

Dr. VENERA MARINESCU

Pachet promo “Sănătate Generală”

  • Consultație medicină generală: 100 lei
  • Ecografie abdomen total: 150 lei
  • Ekg: 50 lei
  • Analize de sânge uzuale: 191 lei

Preț total pachet – 491 lei
Preț redus: 300 lei (pachetul de analize de sânge în valoare de 191 lei este bonus)

Pentru a beneficia de ofertă, completați formularul de mai jos:

Apăsând butonul "Trimite" confirmați că sunteți de acord cu politica de confidențialitate și termenii de utilizare ai site-ului Royal Hospital


Te-ar putea interesa și aceste pachete promoționale de sănătate feminină