Povestea Cătălinei
Pacientă diagnosticată și operată de neoplasm mamar
„Mesajul meu către voi, către fete, către femei, mame, bunici… mergeți la medicul specialist. Există șanse. Nu este ușor, dar nu este imposibil.”
Povestea Cătălinei. Cum a învins cancerul pentru a doua oară
Povestea Cătălinei la Royal Hospital începe în 2014.
Cu 8 ani de zile înainte, Cătălina trecuse deja printr-o experiență tristă fiind diagnosticată cu neoplasm mamar stâng.
În 2014, sânul drept era și el afectat.
Catalina simțea că poate să învingă cancerul și a doua oară. Mai afectată de diagnostic a fost însă familia Cătălinei, în special soțul.
Dr. Costin Duțu – medic primar chirurgie generală
Am cunoscut-o pe dna Catalina intr-o zi de februarie, cand a intrat în cabinetul meu trimisă de un medic oncolog excepțional, dr Medeea Niță din Ploiești. Cătălina era diagnosticată cu un neoplasm mamar stâng, la opt ani de zile după ce fusese operată și tratata cu succes pentru neoplasm mamar drept.
Pacienta, din momentul în care a intrat în cabinet, a prezentat o energie deosebită. Mi-am dat seama că este un om trecut prin multe și de la care mă pot aștepta să imi faciliteze o colaborare foarte bună cu ea.
Motivația Cătălinei de a merge mai departe
Din acel moment mi-am propus să fac ceea ce nu am făcut până la acea vârstă, mi-am propus să fac ceea ce îmi place și ceea ce simt că îmi face bine. Motivația pentru luptă a venit mult mai înainte. În familie am avut un caz ( mama mea a pierdut lupta cu această boală) și mi-aș fi dorit-o lângă mine, doar prezența… nu ajutor material. Mi-aș fi dorit-o pe ea și tare mi-aș fi dorit să-i aud vocea la telefon… și din momentul ăla mi-am propus ca eu pentru copilul meu să fiu acolo, să-i răspund la capătul firului.
O motivație în plus a fost nașterea unui nepoțel care a însemnat ( așa în considerare eu) mâna pe care destinul mi-a întins-o. După opt ani de zile boala a recidivat. De data aceasta monitorizarea a insemnat foarte mult. Boala a fost depistată în stadiu incipient. Operația a decurs cu succes, vă pot spune că sunt fericită și după prima ședință de chimioterapie.
Dr. Costin Duțu
Am inițiat tratamentul chirurgical cum se face în cazuri de genul ăsta o mastectomie radicală modificată cu evidare ganglionara axilara stângă. Evoluția post operatorie a fost foarte bună din prima zi postoperatorie pacienta s-a mobilizat.
Poate sună a clișeu, dar oamenii nu se întâlnesc întâmplător.
Prima mea întâlnire cu domnul doctor Duțu Costin a fost în luna februarie. Am venit la consult cu tot dosarul, cu investigatiile. Si am venit puțin temătoare recunosc cu toate că aveam o experiență, dar l am simțit ca omul medic, concret, delicat, mi-a explicat etapele (diferite față de prima intervenție chirurgicală)
Nu mai erau o problemă de frică la mine. Deja știam situația. Dar modul în care am comunicat cu dânsul a fost esențial pentru mine. Dânsul mi-a dat portita de a mă hotărî dar decizia mea era luată dinainte de a ieși din cabinet.
Intervenția chirurgicală a decurs cu succes, recuperarea a fost rapidă. A doua zi după operație circulam pe holul spitalului iar internarea mea a fost doar de două zile, după două zile am fost externată revenind la controlul de rutină săptămânal. După recuperare am putut începe rapid tratamentul de chimioterapie, mă vedeți așa cum sunt după prima ședință de chimioterapie din a doua serie de chimioterapie.
Intervenția chirurgicală am ales s-o fac la Royal Hospital, după o documentare în privința echipei medicale, a condițiilor de spitalizare, a dotării sălilor de operație, a personalului medical, a domnului doctor Duțu Cosmin și a echipei sale, și am constatat că alegerea nu a fost greșită, a fost chiar o alegere fericită pentru mine.
Prevenția este importantă
Cătălina subliniază faptul ca este absolut necesar controlul periodic la medic pentru a identifica din timp posibilele probleme de sănătate ale sânului, mai ales dacă există cazuri în familie (mama, bunica)
Cătălina, pacienta Royal Hospital
Mesajul meu către voi, către fete, către femei, mame, bunici… mergeți la medic.
Nu ezitați nicio clipă să cereți sfatul specialiștilor.
Nu încercați să căutați rezolvări pe rețele de socializare.
Nu ! Nu ajută ! Nu ajută cu absolut nimic!
Mergeti doar la specialiști !
Există șanse. Nu este ușor, dar nu este imposibil.