Simona

Învingătoare în lupta contra cancerului mamar

„A fost un șoc și credeam că nu mi se poate întâmpla asta mie, că diagnosticul era greșit. De fapt, a fost o tumoră”,
mărturisește Simona, pacientă Royal Hospital.

Simona recunoaște că ar fi trebuit să apeleze mai devreme la un control de specialitate, chiar din momentul în care a observat o senzație de disconfort, la nivelul sânului stâng. Dar pentru că se considera, în general, o femeie sănătoasă și pentru că nu avea în familie un istoric de afecțiuni oncologice, a ignorat, pentru o vreme, mica umflătură pe care a simțit-o în timp ce își palpa sânul. Câteva luni mai târziu, ceea ce Simona a considerat ca fiind o problemă minoră și trecătoare, a început să capete proporții.

De ce să nu amâni consultul și investigațiile de specialitate

Fiind de multă vreme o pacientă a spitalului Royal Hospital, pe care îl frecventa pentru controale ginecologice de rutină, Simona a făcut pasul salvator. În vara anului 2017, s-a decis să meargă la medic, ajungând pe mâinile unuia dintre cei mai buni medici din echipa Royal Hospital: Dr. Cristian Jumuga, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în chirurgie oncologică genitomamară.

„În practica noastră medicală de zi cu zi, întâlnim și paciente care ne marchează”, povestește Dr. Jumuga, despre Simona.

Medicul a evaluat-o și în urma unei ecografii și a unei sonelastografii mamare, completate ulterior de o mamografie bilaterală, diagnosticul a fost clar: cancer mamar.

Soluția salvatoare: chirurgia

În urma examinării tumorii, rezultatul a fost cel de carcinom mamar, fiind necesară inclusiv extirparea ganglionilor din axila stângă, deja îngroșați, cu micrometastaze, după cum a reieșit din examenul histopatologic.

Bucurându-se de toată susținerea de care avea nevoie, din partea familiei, Simona a analizat opțiunile de tratament, trecând, la scurt timp, printr-o operație de extirpare a tumorii. Echipa Dr. Jumuga a efectuat, cu succes, o intervenție chirurgicală conservatoare, adică excizia formațiunii tumorale în țesut sănătos și limfodisecție axilară stângă.

Simona se declară, în prezent, foarte mulțumită de serviciile medicale de care a beneficiat, precum și de suportul total pe care l-a primit din partea echipei. Pacienta admite că a învățat să își trăiască viața din plin, dar și că boala i-a oferit niște lecții importante.

„Dacă nu mi-aș fi negat diagnosticul, dacă m-aș fi prezentat imediat la control medical, tumora ar fi fost depistată într-o fază incipientă și nu ar fi fost atât de întinsă. Operația ar fi fost mai ușoară”, atrage atenția pacienta, îndemnând femeile să apeleze la medic imediat ce descoperă și cel mai mic semn.

Prevenția cancerului de sân

Luna octombrie este, la nivel mondial, dedicată conștientizării și prevenției cancerului de sân. Nu lăsa această boală să îți întunece viața.

Cazul Simonei este doar unul singur, din multele cazuri care își găsesc soluția la Royal Hospital. Dar prea multe femei ajung târziu la diagnostic.

Echipa de medici, specialiști în obstetrică și ginecologie din cadrul spitalului nostru este pregătită să îți ofere toată grija și soluțiile de care ai nevoie pentru sănătatea ta.

Nu mai amâna controalele perioadice!