Presiune debit

Reprezintă o combinare a cistomanometriei cu debitmetria.

Oferă beneficiul corelării caracterelor jetului urinar cu presiunea intradetrusoriană, permiţând astfel diferenţierea între o vezică acontractilă şi un sindrom obstructiv subvezical, deşi ambele au ca rezultat un jet urinar slab.

Până la 50 de milioane de persoane din lumea dezvoltată pot fi afectate de incontinența urinară.

 Parametrii specifici măsuraţi sunt:

  • Presiunea de deschidere (Popen) – este măsurată pe fiecare canal (vezical, abdominal, detrusorian) şi reprezintă presiunea la momentul apariţiei fluxului de urină.
  • Presiunea de închidere (Pclos– este presiunea măsurată pe fiecare canal în momentul încheierii fluxului de urină.
  • Presiunea detrusoriană micţională minimă (P det min void– este cea mai mică presiune detrusoriană la care există flux urinar; poate fi egală cu presiunea de închidere sau deschidere.
  • Presiunea la debitul maxim (P Qmax– este presiunea măsurată pe fiecare canal în momentul înregistrării debitului maxim.
  • Presiunea maximă (Pmax– este presiunea maximă înregistrată pe fiecare canal; poate să apară în timpul sau în afara micţiunii.

 Atunci când se analizează rezultatele acestui studiu, trebuie permanent avut în vedere că obstrucţia subvezicală poate avea caracter organic sau funcţional, iar această diferenţiere necesită teste suplimentare.

Expert Royal Hospital

Dr. CRISTIAN PERSU

Medic primar urolog

DOCTOR ÎN ȘTIINȚE MEDICALE

Nu lăsa durerea să te trimită la medic!

FĂ-ȚI TIMP PENTRU SĂNĂTATE !

Articole Royal Hospital