Acasă / Promoții / Pachet sănătate ginecologică / Pachet sănătate ginecologică gold

Pachet Sănătate Ginecologică GOLD

2310 lei

1900 lei

Visăm la o societate în care este normal să efectuezi un control anual amănunțit, în lipsa simptomelor. De aceea vă stăm la dispoziție cu pachete de prevenție complete.

Screening-ul sau evaluarea de rutină

a aparatului genital asigura menținerea sănătății genitale și prevenirea apariției cancerului genital.

În cadrul controlului ginecologic anual, medicul specialist evaluează starea de sănătate genitală a femeii și poate depista afecțiuni cu consecințe grave asupra sănătății, precum infecțiile și bolile cu transmitere sexuală, afecțiuni ale ovarelor și anexelor, vaginului, cervixului și uterului, probleme de fertilitate și chiar leziunile precanceroase ce pot evolua în cancer.

Cancerul de col uterin poate fi tratat și vindecat dacă este depistat în stadii incipiente. Pe plan mondial, la fiecare două minute o femeie moare din cauza cancerului de col uterin.

În România, afecțiunea are o incidența alarmantă, având în vedere că numărul de cazuri noi de cancer de col uterin este în continuă creștere.

Din fericire, riscul apariției cancerului de col uterin scade la femeile care sunt examinate regulat în cadrul programelor de screening. Este cu atât mai important ca analizele să fie efectuate periodic, în cadrul consultațiilor ginecologice stabilindu-se ritmul cu care aceste investigații trebuie repetate.

Pachetul Sănătate Ginecologică GOLD conține:

1. Consultul ginecologic:

reprezintă examinarea zonei genitale externe (vulvă) și a zonei interne (vagin și col uterin) cu ajutorul valvelor și prin palpare (tact vaginal).

 

2. Ecografia transvaginală:

este cel mai important examen ecografic în ginecologie întrucât permite sondei (transductorului) să se apropie de organele examinate, oferind imagini clare și detaliate ale organelor genitale interne.

 

3. Examen secreție vaginală:

poate oferi indicii importante privind sănătatea aparatului genital feminin. Orice modificări de culoare, textură sau miros indică adesea infecţii sau boli ginecologice ce pot fi tratate cu succes, cu condiţia să fie descoperite la timp.

 

4. Examenul Babeș-Papanicolaou (PAP) în mediu lichid + HPV – diagnosticul infectării cu HPV

Examenul Babeș-Papanicolau (PAP) permite depistarea precoce a leziunilor precanceroase care au potențialul de a evolua în cancer de col uterin. Cea mai nouă metodă de screening, prelucrarea citologiei cervico-vaginale în mediu lichid, aduce cu siguranță un plus de acuratețe în interpretarea analizelor, comparativ cu tehnica convențională.

Metoda citologiei în mediu lichid permite utilizarea pentru analizare a 99% dintre celulele recoltate, spre deosebire de numai 20% în cazul tehnicii convenționale. Un alt beneficiu suplimentar al citologiei lichide este prelucrarea automată a probelor, procedeu care face ca specimenele lichide să fie mai reprezentative. Reprezentativitatea semnificativ mărită și prelucrarea automată a probelor sunt elemente care contribuie la creșterea acurateții rezultatelor.

Virusul HPV este cel mai comun virus cu transmitere sexuală și este considerat principalul răspunzător pentru apariția cancerului de col uterin. Testarea HPV ne arată dacă există o infecție virală în organism și depistează materialul genetic al virusului aflat în celulă, indicând dacă este vorba despre o tulpină oncogenă (canceroasă) sau neoncogenă (acestea nu declanșează cancerul, dar pot provoca verugi/condiloame/nevi genitali). Se realizează asemenea testului Babeș-Papanicolau, prin recoltare de celule cervicale.

 

6. Colposcopie:

Colposcopia este metoda endoscopică de examinare a tractului genital inferior (col, vagin, vulvă), care se realizează cu ajutorul unui colposcop, ce permite obținerea unei imagini stereoscopice mărite de până la 40 de ori.

Colposcopia este utilizată pentru a:

  • Diagnostica leziunile precanceroase ale colului uterin, în cazurile în care leziunile nu sunt vizibile cu ochiul liber
  • Diagnostica și supraveghea medical inflamațiile colului uterin
  • Efectua controlul și urmărirea postterapeutică în intervențiile conservatoare ale colului uterin

 

7. AG Chlamydia Trachomatis în secreția cervicală:

Chlamydia trachomatis este una dintre cele mai frecvente boli bacteriene cu transmitere sexuală (BTS) și poate provoca complicații grave dacă nu este tratată. La femei, infecțiile netratate pot duce la boala inflamatorie pelvină (PID), cu infecții care încep pe colul uterin și se răspândesc în trompe și ovare. Acest lucru poate provoca durere pelviană cronică, infertilitate, risc crescut de sarcină ectopică. Femeile gravide infectate pot prezenta sângerări masive înainte de naștere și ruptură prematură a membranelor și/sau copii cu greutate mică la naștere.

 

8. AG Mycoplasma Hominis/Ureaplasma în secreție cervicală:

Mycoplasma hominis si Ureaplasma urealyticum sunt transmise sexual, provocand uretrita nongonococica (NGU) si inflamatia prostatei la barbati (prostatita), uneori asociate cu scurgeri vaginale si boli inflamatorii pelvine la femei. Pot fi transmise de la mama la copil in timpul nasterii.

Mycoplasmele sunt cauze frecvente ale infectiei fluidului amniotic in timpul sarcinii, ceea ce poate duce la nastere prematura, febra dupa nastere si infectii la nou-nascut.

Mycoplasmele pot face parte din flora normala gasita in gat, in tractul respirator superior si in tractul genito-urinar.

 

6. Interpretare rezultate