Psihologie clinică

Psihologia este știința exactă a minții și comportamentului uman. Astfel, psihologia este studiul funcțiilor și proceselor mentale, a experiențelor interioare și subiective – precum gândurile, emoțiile, conștiința, motivarea, percepția altora și personalitatea.

Spre deosebire de evaluarea psihologică (în care se folosesc teste psihologice pentru a stabili un diagnostic), consultația înseamnă aproximativ 45 de minute în care dumneavoastră și grijile care vă afectează viață cotidiană sunt temele de reflecție, cu ajutorul psihologului. Este o reflectare  asupra problemelor dumneavoastră, pentru a stabili natura și cauzele acestora, căutând să identificați ce soluții ar fi cele mai potrivite și cum se poate recăpăta încrederea în propria persoană.

În funcție de constatările din timpul ședinței, pacientul și psihologul vor discuta despre oportunitatea de a continua cu ședințe de consiliere sau psihoterapie. Este o decizie pe care pacientul o ia împreună cu psihologul, pe baza recomandărilor acestuia din urmă.

Principalul scop al consilierii psihologice este rezolvarea de probleme de natură emoțională sau interpersonală. Ca urmare, consilierea este cea care pune la dispoziția persoanei o serie de instrumente pentru a depăși dificultatea.

Nu există formule magice de rezolvare  a problemelor, dar cunoaștem metode eficiente pentru a găsi acele soluții unice, individuale, care să vă activeze propriile resurse, și nu numai, pentru a vă redobândi zâmbetul, interesul și plăcerea de a redescoperi viața, pentru a vă bucura de un psihic echilibrat într-un trup de invidiat.

Psihologia clinică este știința care studiază mecanismele psihologice implicate în sănătate și boală, și interferență lor cu mecanismele biologice/ genetice. Astfel, ea are două componente fundamentale.

Prima componentă vizează investigarea mecanismelor psihologice implicate în:

 Promovarea și optimizarea sănătății și

 Prevenirea patologiei

A doua componentă vizează investigarea mecanismelor psihologice implicate în patologie.

ROYAL HOSPITAL – 15 cabinete de consultații, 3 săli de operație, 19 rezerve.

Crezul meu este că orice problema psihologică și somatică reprezintă o modalitate de adaptare într-un anumit context al vieții, însă cea mai bună modalitate de adaptare este confruntarea cu problema și depășirea acesteia. Știu că nu vă este ușor, dar vă sunt alături

Specialist Royal Hospital

Dr. CLAUDIA DUMITRU

Psiholog Clinician

Nu ai timp să fii bolnavă?

FĂ-ȚI TIMP CA SĂ FII SĂNĂTOASĂ !

Ce spun pacientele?

Aici am avut parte de cea mai frumoasă experiență din punct de vedere medical. Nu am simțit durere, frică ci îngrijiri, dragoste față de pacient, aerul “de acasă” nu a lipsit nici o secundă. Medicii s-au comportat profesionist, asistentele medicale au fost adevărate “surori”, deci cuvântul este “acasă”. Tot personalul Spitalului a fost DEOSEBIT!