Acasă / Servicii / ORL / Chirurgia dento-alvolară

70% DINTRE ROMÂNII CARE AJUNG LA MEDICUL STOMATOLOG PREZINTĂ O EDENTAŢIE ACCENTUATĂ ÎN TIMP CE MAI MULT DE UN SFERT DIN POPULAŢIA TOTALĂ A ROMÂNIEI, ÎN SPECIAL CEA DIN MEDIUL RURAL, SUFERĂ DE O EDENTAŢIE TOTALĂ.

Ce probleme rezolva

CHIRURGIA DENTO-ALVEOLARĂ PERMITE REZOLVAREA UNOR PROBLEME COMPLICATE CE AU CA PUNCT DE PLECARE SISTEMUL DENTO-MAXILAR:

granuloame apicale, chisturi maxilare, molarii de minte incluși sau semiinclusi, extracții dentare dificile, abcese periosoase cu punct de plecare dentar, tratament chirurgical protetic, chirurgia parodontală, augumentari osoase, sinus lift, etc.

CE PRESUPUNE?

Cel mai adesea, tratamentul de chirurgia dento-alveolară presupune extracția dinților.
Extracțiile măselei sau a dintelui devin necesare atunci când cel natural nu mai poate fi salvat prin oricare altă metodă.

De asemenea, extracția dintelui mai este necesară atunci când, în cadrul tratamentelor ortodontice, este nevoie de spațiu sau acesta este înlocuit cu un implant sau o punte.

Extracția măselei de minte este una din cele mai des întâlnite intervenții de chirurgie dento-alveolara.

Extracția dentară chirurgicală include incizia gingiei și crearea unui lambou, posibil și secționarea și îndepărtarea unei bucăți de os, pentru a avea acces la dinte. Câteodată este necesar ca dintele să fie secționat în mai multe fragmente, pentru a putea fi îndepărtat.