Chirurgie generală
Chirurgie generală
Chirurgia generală este specialitatea care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor chirurgicale ale abdomenului precum și ale altor afecțiuni chirurgicale care fac obiectul altor specialităti, ce necesită tehnici speciale cum ar fi traumatisme, afecțiuni vasculare, genitale, urologice, toracice, endocrine, neurochirurgicale, chirurgie oncologică etc.
Metodele de tratament abordate în spitalul nostru asigură pacientelor o șansă de vindecare postoperatorie mult mai rapidă, o rată de complicații mult redusă șI posibilitatea de a reveni la aspecte normale ale vieții socio-profesionale într-un timp mult mai scurt.
Sub aspectul tehnicii utilizate, metodele chirurgicale pot fi:
- invazive: chirurgia clasică cu tăieturi la nivelul corpului
- minim-invazive (laparoscopică): intervenție cu tăieturi mici, zonă este tratată cu ajutorul endoscopului
Chirurgia laparoscopică
Chirurgia laparoscopică este ridicată la rang de artă, fiind utilizată în majoritatea cazurilor operabile.
Această abordare chirurgicală oferă beneficii importante oricărui pacient care își dorește o recuperare postoperatorie mult mai rapidă.
Laparoscopia a devenit modalitatea principală de tratare a patologiilor diverse, echipa de chirurgi efectuând habitual operații cu grade ridicate de dificultate.
Chirurgia laparoscopică
- Chirurgia laparoscopică a început să fie din ce în ce mai des folosită, în majoritatea patologiilor și specialităților: chirurgie generală (hernie, eventrație, apendice, colecist, ulcer perforat, cancer de stomac sau colon), chirurgie urologică (adenom de prostată, litiază renală), chirurgie ginecologică (chist ovarian, fibrom uterin) sau chirurgia obezității.
- Printre beneficiile incontestabile ale chirurgiei laparoscopice se numără perioada de recuperare mult diminuată, dureri post-operatorii mult mai mici și reluarea stilului de viață într-un timp mult mai scurt.
- Din punct de vedere medical, avantajele metodei minim-invazive sunt: reducerea riscurilor de infecție; îmbunătătirea confortului postoperator cu diminuarea durerii, mobilizare și alimentație precoce; cicatrici postoperatorii de mici dimensiuni și reducerea complicațiilor postoperatorii.
Obținem rezultate excelente în:
Chirurgia ficatului
- biopsie hepatică laparoscopică, rezecție hepatică laparoscopică, tratament chirurgical chist hidatic hepatic laparoscopic.
Chirurgia căilor biliare
- colecistectomie clasică/laparoscopică, colecistectomie clasică/laparoscopică cu extragerea calculilor din căile biliare și drenaj biliar extern Kehr.
Chirurgia intestinului subțire
- derivații entero-colice, rezecție segmentară intestin subțire, apendicectomie clasică/laparoscopică.
Chirurgia colorectală
- hemicolectomie dreapta/stânga clasică/laparoscopică; colectomie segmentară cu anastomoză/colestomie; rezecție rectală înalta/joasă cu anastomoza abord classic/laparoscopic; amputație rectală abord classic/laparoscopic.
Chirurgia anală și perianală
- cura chirurgicală a fistulei anale/perianale; cura chirurgicală a hemoroizilor, trombectomie hemoroidală, biopsie anală.
Excizii tumorale
- excizii tumorale retropeperitoneale; excizii tumori de părți moi (mușchi, tendon); excizii tumori cutanate și subcutanate (lipom), adenopatie inghinală.
În cadrul modernului spital Royal Hospital
Pacienții se bucură de acces la dotările performante, de ultima generație, a celor 3 săli de operație, în care medici cu zeci de ani de performanță în chirurgia generală minim-invazivă profesează, întotdeauna spre binele pacienților.
Gama de operații pusă la dispoziția pacienților spitalului este vastă, acoperind cele mai importante ramuri ale chirurgiei generale. Așadar, în cadrul departamentului de chirurgie generală, pacienții pot fi supușI intervențiilor chirurgicale precum:
Chirurgia tubului digestiv
- Cancer de colon;
- Cancer de rect;
- Cancer gastric;
- Colecistită;
- Apendicită;
- Fisuri anale;
- Hemoroizi;
- Tumori intestin subțire;
- Tumori intestin gros;
- Tumori splină;
- Diverticul meckel;
- Chist hidatic.
Chirurgia herniilor
- Hernia hiatală
- Hernia inghinală;
- Hernia ombilicală;
- Hernia epigastrică;
- Eventrație.
Chirurgia endocrină
- Nodul tiroidă;
- Cancer de tiroidă;
- Tumoră suprarenală;
- Tumoră paratiroidă.
Calculator contributie personala
Alege tipul de interventie pentru a vedea exact cat este contributia ta
Contribuție personală
Valoarea contribuției personale poate varia în funcție de complexitatea cazului, de patologia pacientului, de evoluția cazului medical și de personalul medical implicat în actul medical.
Vă rugăm să solicitați o ofertă din spital pentru calculul exact al valorii intervenției chirurgicale vizate!