Test genetic de Evaluare a Riscului de Apariție a Cancerului Mamar

Ce trebuie să reții?

  1. Toate femeile prezintă un anumit nivel de risc de apariție a cancerului mamar!
  2. Aproape 90% dintre femeile care au cancer mamar NU au un istoric familial relevant.
  3. OncoVue este relevant pentru toate femeile, indiferent de istoricul familial.
  4. Testul este rapid, nedureros și se realizeaza prin colectarea celulelor din saliva dumneavoastră.
  5. Există 3 nivele de risc: Standard, Moderat și Ridicat. În funcție de nivelul la care vă aflați, medicul vă recomandă o serie de modalități de monitorizare a sănătății mamare.
  6. Testul OncoVue costă 1.200 USD, se efectuează în 25 de zile și se face o singura dată în viață.

1. Înțelegerea riscului de dezvoltare a cancerului mamar

La nivel global, la fiecare 3 minute o femeie este diagnoticata cu cancer de san. În România, peste 7.000 de femei sunt depistate anual cu cancer mamar, în timp ce 4.000 de paciente mor întrucât ajung în stadii avansate ale bolii.

Cancerul la san este perfect curabil, cu o singură condiție: să fie decoperit și tratat încă din fazele incipiente ale bolii!

Riscul de apariție a cancerului mamar depinde de anumiți factori precum: factori genetici, istoricul familial de cancer, stilul de viață, istoricul medical personal.

Cunoscându-va nivelul de risc al apariției cancerului la san, conform predispoziției genetice, dumneavoastră, împreună cu medicul, puteți întocmi un plan corespunzător de prevenire și detectare timpurie.

Toate femeile prezintă un anumit nivel de risc de apariție a cancerului mamar!

2. Testul OncoVue – un test genetic la fel de individual pe cât sunteți dumneavoastră

Aproape 90 % dintre femeile care au cancer mamar NU au un istoric familial relevant.
Actualele teste genetice, precum BRCA1, BRCA2, P53 detectează doar mutațiile ereditare ale genelor prezente la circa 10% dintre femeile care au cancer mamar. Asta înseamnă că 90% dintre femeile care au cancer mamar, nu prezintă semne de predispoziție la această boală.

OncoVue este primul test bazat pe un fundament genetic, de evaluare a riscului apariției cancerului mamar care încorporează atât istoricul medical al pacientei cât și caracterizarea polimorfismului uninucleotidic individual, care permite estimarea riscului de apariție a cancerului mamar în diferite stadii ale vieții.

OncoVue este relevant pentru toate femeile, indiferent de istoricul familial!

3. Cum funcționează?

Testul OncoVue folosește cea mai nouă înțelegere a genomului uman în identificare modificărilor genetice specifice, care sunt indicatori puternici pentru riscul de apariție a cancerului mamar. Procesul de analiză genetică a acestei informații este extrem de precis (>99,999%).

Testul este rapid, nedureros și se realizează prin colectarea celulelor din salivă dumneavoastră (obținute prin clătirea gurii cu apă de gură), cu scopul analizării ADN-ului. La colectarea acestor probe se adaugă și completarea chestionarelor cu caracter medical.

Valorile testului OncoVue® sunt calculate pe trei stadii ale vieții – premenopauză, perimenopauza și postmenopauza, analizând rezultatele individuale ale pacientei comparate cu ale altor femei testate și folosind algoritmi care determina riscul de apariție a bolii la nivel unic individual.

Există 3 nivele de risc: Standard, Moderat și Ridicat. În funcție de nivelul la care va aflați, medicul va recomandă o serie de modalități de monitorizare a sănătății mamare. Punctajul dumneavoastră este o evaluare bazată pe actuală cunoaștere a genelor care contribuie la nivelul duneavoastra unic de risc.

4. Cine ar trebui să facă testul?

Nu există femei cu factor de risc zero, ceea ce înseamnă că orice femeie prezintă riscul de dezvoltare al cancerului mamar. Testul OncoVue este un test relevant pentru toate femeile, însă celor cu vârste peste 30 de ani li se recomandă în mod deosebit, deoarece riscul de dezvoltare al cancerului la san este mai mare.

5. Unde puteți face testul?

În București și zona Muntenia, testul poate fi efectuat numai în cadrul Royal Hospital, care a stabilit o relație de colaborare cu firma Oncogenetix (www.oncogenetix.ro), unicul distribuitor al testului OncoVue din România.

6. De unde vine testul?

Intergenetics Incorporated, cu sediul în Oklahoma, SUA, este un inovator în domeniul medicinei genetice. În urmă cercetărilor s-au descoperit CombiSNP, combinații de gene personale și tehnologia de evaluare a AND-ului, dând naștere primului test genetic predictiv pentru cancer mamar care poate fi efectuat de către toate femeile.

Cercetătorii InterGenetics au descoperit un algoritm complex bazat pe combinații genetice multiple care au legătură cu cancerul mamar sau alte tipuri de cancer în urmă a milioane de combinații de gene. Această descoperire inovatoare este o metodă exactă de a prezice riscul de dezvoltare a cancerului mamar și a altor tipuri de cancer și se poate folosi și în procesele altor tipuri de boli și în medicină preventivă.

7. Cât costă testul?

Testul OncoVue® costă 1.200 USD 928 USD. Plata se va efectua în două tranșe, respectiv prima tranșă de 100 USD atunci când ați semnat Contractul de Prestări Servicii și au fost recoltate probele biologice (salivă).

Această suma se va achita în echivalent RON la cursul zilei stabilit de BNR, clinicii Gynecoland.

A două tranșă se va achiat conform Contractului de Prestări Servicii într-un termen de maxim 3 zile lucrătoare,

Companiei Progressive Medical Enterprises, dealer-ul unic autorizat de către Compania InterGenetics® pentru a distribui Testul OncoVue® în România.