Accesul în spital

Accesul în spital este reglementat pentru a asigura securitatea, confortul și buna desfășurare a actului medical pentru toți cei care ne trec pragul. Dacă doriți să vizitați un pacient, să accesați anumite servicii medicale sau pur și simplu să vă informați despre modul în care puteți intra în spital, am pregătit pentru dumneavoastră o secțiune detaliată cu toate informațiile necesare.

Drepturile și obligațiile pacienților

În orice sistem medical, pacientul se află în centrul atenției. Prin urmare, este esențial să se cunoască drepturile și obligațiile acestuia pentru a asigura o îngrijire adecvată și respectuoasă. Drepturile pacienților se referă la acele privilegii și garanții pe care fiecare pacient le are atunci când intră într-un spital sau orice altă instituție medicală. Acestea pot include dreptul la confidențialitate, la a fi informat în mod adecvat despre starea sa de sănătate, la a alege sau refuza un anumit tratament și la a fi tratat cu demnitate și respect.

Pe de altă parte, obligațiile pacienților se referă la responsabilitățile pe care le au față de personalul medical, față de alți pacienți și față de instituția în sine. Acest lucru poate implica respectarea regulilor spitalului, furnizarea de informații corecte și complete despre starea lor de sănătate și participarea activă la planul de tratament.

Înțelegerea acestor drepturi și obligații este crucială nu doar pentru pacienți, ci și pentru personalul medical. Aceasta contribuie la crearea unei atmosfere de încredere și respect reciproc, care este fundamentală pentru succesul oricărei intervenții medicale.

Condițiile de internare – externare Royal Hospital

Internarea în spital este un moment crucial pentru orice pacient, iar înțelegerea condițiilor de internare este esențială pentru a asigura o experiență cât mai lină și eficientă. Condițiile de internare se referă la setul de reguli, proceduri și cerințe stabilite de spital pentru a garanta securitatea, confortul și buna funcționare a serviciilor medicale oferite.

Aceste condiții pot varia în funcție de tipul de spital, de complexitatea cazului medical și de resursele disponibile, dar există anumite principii generale. De exemplu, pacienții sunt de obicei evaluați în prealabil pentru a determina necesitatea internării și pentru a stabili planul de tratament adecvat. De asemenea, se pot impune restricții privind vizitatorii, alimentația sau utilizarea dispozitivelor electronice, în funcție de starea pacientului și de politica spitalului.

Este esențial ca pacienții să fie informați în mod clar și complet despre aceste condiții înainte de internare, astfel încât să poată coopera în mod eficient cu personalul medical și să beneficieze de cele mai bune condiții de îngrijire.

Investigațiile și tratamentele pentru care se percepe coplată*

În contextul actual al sistemului medical, finanțarea serviciilor de sănătate reprezintă o provocare continuă. Pentru a menține un echilibru între calitatea serviciilor oferite și resursele financiare disponibile, am introdus conceptul de coplată. Coplata reprezintă o sumă fixă sau un procent din costul total al unei investigații sau tratament, care trebuie achitată de pacient, în complementaritate cu finanțarea de bază asigurată de sistemul de asigurări de sănătate.

* În cazul în care pacientul are recomandare de intervenție chirurgicală și se prezintă cu bilet de trimitere va avea decontată suma de 1300 lei, indiferent de intervenția chirurgicală.

Este esențial ca pacienții să fie informați transparent și în detaliu despre costurile asociate cu fiecare procedură și despre posibilitățile de finanțare disponibile, pentru a putea lua decizii informate și a beneficia de cea mai bună îngrijire medicală.

Informații privind investigațiile și tratamentele care sunt decontate de către Casa Națională de Asigurări.

Date de contact privind conducerea spitalului

Dr. Ioan Stoian – Director General
Dr. Victor Stoian – Director General Adjunct

Pentru audiențe, in zilele de marți și vineri, ne puteți contacta la:

office@royalhospital.ro
administrativ@royalhospital.ro

031 226 5451

Secretariat/Recepție

Telefon: 021 9095

Chestionarul de satisfacție a pacienților

Părerea pacienților contează pentru noi! Ne dedicăm continuu îmbunătățirii serviciilor noastre și dorim să ne asigurăm că experiența pacientului în cadrul spitalului nostru să fie una pozitivă. Pentru a înțelege mai bine nevoile și așteptările dumneavoastră, am creat un Chestionar de satisfacție a pacienților.

Accesând link-ul de mai jos, veți găsi un set de întrebări care vizează diferite aspecte ale șederii dumneavoastră în spital. Vă rugăm să vă alocați câteva minute pentru a completa chestionarul. Răspunsurile dumneavoastră sunt confidențiale și vor fi folosite exclusiv pentru îmbunătățirea serviciilor noastre.

Informații de interes public

Misiunea noastră nu se limitează doar la îngrijirea medicală de calitate, ci și la informarea transparentă și continuă a comunității despre evoluțiile, realizările și noutățile din cadrul spitalului nostru. Ne mândrim cu eforturile noastre de a menține un dialog deschis și constructiv cu publicul și media.

Pentru a vă oferi o perspectivă amplă asupra activităților noastre, am creat o secțiune dedicată unde puteți găsi articole, apariții media, interviuri, studii și alte materiale relevante. Acestea reflectă angajamentul nostru constant pentru excelență, inovație și responsabilitate socială.

Informații specifice pentru profesioniștii din sănătate

Indiferent dacă sunteți în căutarea ultimelor cercetări dintr-un anumit domeniu, doriți să vă familiarizați cu noile protocoale clinice sau sunteți interesat de evenimente și conferințe pentru dezvoltare profesională, această secțiune este concepută pentru a vă oferi informațiile esențiale.

Reglementarea accesului mass-media în spital

Pentru reprezentanții mass – media, accesul in spital se realizează numai pe baza legitimației de acreditare sau cu acordul managerului general al spitalului (înlocuitorului legal al acestuia)

Datele de contact ale purtătorului de cuvânt

Dr. Victor Stoian – Director General Adjunct

Alexandra Baban – Director Marketing și Comunicare

031.226.5451
marketing@royalhospital.ro
office@royalhospital.ro

Informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal