Jurnale de chirurg – operații efectuate în spitalul nostru

May 22, 2020

Dr. Augustin Dima: operație pro-bono pentru cancer de colon

Printre multele proiecte inițiate de curând la Royal Hospital, ne bucurăm că putem, prin bunăvoința managementului spitalului și a echipei medicale de chirurgi excepționali, să ne ocupăm și de cazuri sociale, ale unor oameni care nu își pot permite accesul la operații salvatoare de viață, într-un spital privat, în condiții perfecte de siguranță.
February 6, 2020
Mastectomie tip Madden cu excizia ganglionului limfatic santinelă

Mastectomie tip Madden cu excizia ganglionului limfatic santinelă

Urmează să intervenim chirurgical, este vorba despre o pacientă în vârstă de 44 de ani diagnosticată prin puncție biopsie cu cancer mamar. Este o formațiune tumorală T2, o formatiune relativ mare, localizată în cadranul superior extern.
February 3, 2020
Mastectomie subcutană bilaterală cu implant mamar simultan

Mastectomie subcutană bilaterală cu implant mamar simultan

Urmează să intervenim chirurgical în cazul unei paciente în vârstă de 38 de ani. Este vorba despre o pacientă fără antecedente heredocolaterale semnificative pentru cancerul de sân dar este vorba despre o pacientă care are deja nașteri, care prezintă multiple formațiuni tumorale mamare bilaterale cu caracteristici de tip BIRAZ 3 adică formațiuni cel mai probabil benigne.
March 14, 2019
Polifibromatoză uterină - operație laparoscopică

Polifibromatoză uterină – operație laparoscopică

Astăzi vă prezentăm o operație pe cale laparoscopică la o doamnă de 51 de ani, pentru o patologie destul de frecventă la această vârstă, fiind vorba de polifibromatoză uterină, urmând a fi operată, făcându-se o histerectomie totală pe cale laparoscopică.
January 24, 2019
Fibromul uterin în sarcină

Fibromul uterin în sarcină

Fibromul uterin în sine este cea mai frecventă formațiune tumorală benignă a femeii care se dezvoltă din peretele muscular al uterului.
December 19, 2018
Chirurgie estetică - injectare de toxină botulinică și acid hialuronic

Chirurgie estetică – injectare de toxină botulinică și acid hialuronic

Momentul prielnic pentru prima injectare este după vârsta de 30 de ani. De ce? Pentru că primul organ al corpului uman este pielea care îmbătrânește și este un organ destul de mare, mai exact are un metru pătrat la fiecare 25 de kg.
December 12, 2018
Prima operație complet gratuită din cadrul campaniei sociale Royal Hospital

Prima operație complet gratuită din cadrul campaniei sociale Royal Hospital

Din luna septembrie 2018, la Royal Hospital derulăm campania socială O FEMEIE SĂNĂTOASĂ PENTRU O FAMILIE MAI FERICITĂ, campanie prin care venim în ajutorul femeilor aflate în dificultate material, rezolvând astfel probleme de sănătate care altfel, din motive financiare, ar fi fost lăsate pe ultimul plan.
December 3, 2018
Marcaj-tumoral-cu-harponul--asistat-radiologic

Diagnosticarea și tratarea tumorilor nedetectabile ecografic în cancerul de sân – marcaj tumoral cu harponul

Sub ecran radiologic, deci în timpul compresiei radiologice pentru mamografie, printr-un aparat special care delimitează strict zonele din sân, se introduce în sân o sârmă foarte fină, un harpon cum îi spunem noi în limbaj medical, un fel de cârlig care se introduce strict în zona de microcalcificări astfel încât în momentul în care pacienta ajunge în sală, mergând pe acel harpon să găsim zona de microcalcificări.
November 19, 2018
Histerectomie-totala-pe-cale-laparoscopica-vs-cale-abdominala

Histerectomie totală pe cale laparoscopică vs cale abdominală

Comparând cele două cazuri este evident un plus pentru intervenția laparoscopică, pacienta s-a mobilizat mult mai ușor, durerea postoperatorie mult mai mică în raport cu celălalt caz.