Jurnale de Chirurg | Royal Hospital Bucharest

Jurnale de chirurg – operații efectuate în spitalul nostru

December 3, 2018
Marcaj-tumoral-cu-harponul--asistat-radiologic

Diagnosticarea și tratarea tumorilor nedetectabile ecografic în cancerul de sân – marcaj tumoral cu harponul

Sub ecran radiologic, deci în timpul compresiei radiologice pentru mamografie, printr-un aparat special care delimitează strict zonele din sân, se introduce în sân o sârmă foarte fină, un harpon cum îi spunem noi în limbaj medical, un fel de cârlig care se introduce strict în zona de microcalcificări astfel încât în momentul în care pacienta ajunge în sală, mergând pe acel harpon să găsim zona de microcalcificări.
November 19, 2018
Histerectomie-totala-pe-cale-laparoscopica-vs-cale-abdominala

Histerectomie totală pe cale laparoscopică vs cale abdominală

Comparând cele două cazuri este evident un plus pentru intervenția laparoscopică, pacienta s-a mobilizat mult mai ușor, durerea postoperatorie mult mai mică în raport cu celălalt caz.
November 13, 2018

Excizie tumoră benignă și augmentare mamară

S-a preferat alegerea unei proteze rotunde de ultimă generație și am reușit prin această metodă și prin redrapajul glandei mamare să obținem un aspect absolut natural al sânilor și un conținut care este plin, așa cum și-l dorea.
October 24, 2018
Operatie de fibrom uterin gigant la Royal Hospital Bucharest

Fibrom uterin gigant – 9 kg

La examinarea ginecologică atât clinică cât și ecografică, se pune în evidență un fibrom gigant, nu mai este cuvântul voluminos ci este gigant pentru că practic, abdomenul femei arată ca o sarcină de luna a 8-a.
October 24, 2018
Despre-conizatie-si-histerectomie-cu-dr-Zorela-Sgarbura

Despre conizație și histerectomie cu dr. Zorela Sgarbură

Cancerul nu apare direct cancer, cancerul este precedat în evoluția lui de o leziune precanceroasă. Ei bine testul Papanicolau făcut o dată pe an cu religiozitate, poate depista aceste leziuni precanceroase
September 28, 2018
Histeroscopie cu rezecția polipilor endometriali și biopsie endometrială. Marsupializarea chistului bartholinian

Histeroscopie cu rezecția polipilor endometriali și biopsie endometrială. Marsupializarea chistului bartholinian

În antecedente, pacienta a mai prezentat un chist bartholinian de data aceea pe partea dreapta, pentru care au fost necesare două intervenții de marsupializare, reușindu-se în final rezolvarea problemei.
September 26, 2018

Chistectomie ovariană dreaptă cu examen histopatologic extemporaneu

În intraoperator , va trebui să facem chistectomie ovariană dreaptă cu un examen histopatologic extemporaneu, adică este foarte important ca intraoperator să știm rezultatul histopatologic
September 26, 2018
Chistectomie ovariană bilaterală și rezecție polip endometrial

Chistectomie ovariană bilaterală și rezecție polip endometrial

La această pacientă tânăra, s-a efectuat o intervenție conservatoare, astfel încât să se păstreze cât se poate din țesutul ovarian, având în vedere că nu are copii și are doar 32 de ani.
September 26, 2018

Leziune precanceroasă majoră – Conizație

Conizația este o intervenție chirurgicală care își propune să excizeze în totalitate leziunea de la nivelul colului, deci cu alte cuvinte își propune să fie o metodă terapeutică, dar în același timp și o metodă diagnostică

Ecografie abdominală gratuita