Jurnale de Chirurg | Royal Hospital Bucharest

Jurnale de chirurg – operații efectuate în spitalul nostru

March 14, 2019
Polifibromatoză uterină - operație laparoscopică

Polifibromatoză uterină – operație laparoscopică

Astăzi vă prezentăm o operație pe cale laparoscopică la o doamnă de 51 de ani, pentru o patologie destul de frecventă la această vârstă, fiind vorba de polifibromatoză uterină, urmând a fi operată, făcându-se o histerectomie totală pe cale laparoscopică.
January 24, 2019
Fibromul uterin în sarcină

Fibromul uterin în sarcină

Fibromul uterin în sine este cea mai frecventă formațiune tumorală benignă a femeii care se dezvoltă din peretele muscular al uterului.
December 19, 2018
Chirurgie estetică - injectare de toxină botulinică și acid hialuronic

Chirurgie estetică – injectare de toxină botulinică și acid hialuronic

Momentul prielnic pentru prima injectare este după vârsta de 30 de ani. De ce? Pentru că primul organ al corpului uman este pielea care îmbătrânește și este un organ destul de mare, mai exact are un metru pătrat la fiecare 25 de kg.
December 12, 2018
Prima operație complet gratuită din cadrul campaniei sociale Royal Hospital

Prima operație complet gratuită din cadrul campaniei sociale Royal Hospital

Din luna septembrie 2018, la Royal Hospital derulăm campania socială O FEMEIE SĂNĂTOASĂ PENTRU O FAMILIE MAI FERICITĂ, campanie prin care venim în ajutorul femeilor aflate în dificultate material, rezolvând astfel probleme de sănătate care altfel, din motive financiare, ar fi fost lăsate pe ultimul plan.
December 3, 2018
Marcaj-tumoral-cu-harponul--asistat-radiologic

Diagnosticarea și tratarea tumorilor nedetectabile ecografic în cancerul de sân – marcaj tumoral cu harponul

Sub ecran radiologic, deci în timpul compresiei radiologice pentru mamografie, printr-un aparat special care delimitează strict zonele din sân, se introduce în sân o sârmă foarte fină, un harpon cum îi spunem noi în limbaj medical, un fel de cârlig care se introduce strict în zona de microcalcificări astfel încât în momentul în care pacienta ajunge în sală, mergând pe acel harpon să găsim zona de microcalcificări.
November 19, 2018
Histerectomie-totala-pe-cale-laparoscopica-vs-cale-abdominala

Histerectomie totală pe cale laparoscopică vs cale abdominală

Comparând cele două cazuri este evident un plus pentru intervenția laparoscopică, pacienta s-a mobilizat mult mai ușor, durerea postoperatorie mult mai mică în raport cu celălalt caz.
November 13, 2018

Excizie tumoră benignă și augmentare mamară

S-a preferat alegerea unei proteze rotunde de ultimă generație și am reușit prin această metodă și prin redrapajul glandei mamare să obținem un aspect absolut natural al sânilor și un conținut care este plin, așa cum și-l dorea.
October 24, 2018
Operatie de fibrom uterin gigant la Royal Hospital Bucharest

Fibrom uterin gigant – 9 kg

La examinarea ginecologică atât clinică cât și ecografică, se pune în evidență un fibrom gigant, nu mai este cuvântul voluminos ci este gigant pentru că practic, abdomenul femei arată ca o sarcină de luna a 8-a.
October 24, 2018
Despre-conizatie-si-histerectomie-cu-dr-Zorela-Sgarbura

Despre conizație și histerectomie cu dr. Zorela Sgarbură

Cancerul nu apare direct cancer, cancerul este precedat în evoluția lui de o leziune precanceroasă. Ei bine testul Papanicolau făcut o dată pe an cu religiozitate, poate depista aceste leziuni precanceroase