Oncologia medicala este ramura oncologiei care se ocupa cu managementul complex al pacientului cu cancer, incluzand tratamentele active ce utilizeaza medicatii sistemice anticanceroase, tratamentele paliative, urmarirea pacientului oncologic, tratamentul efectelor secundare ale tratamentelor oncologice, coordonand strategia tratamenului multimodal in cancer.

Beneficiile unei investigatii

Un oncolog medical este un medic specializat în evaluarea şi investigarea pacienţilor cu cancer, în administrarea şi evaluarea tratamentelor sistemice incluzând chimioterapia, manipularea endocrină, utilizarea terapiilor endocrine, utilizarea terapiilor biologice, tratamentelor suportive şi paliative (definiţia Royal College of Physicians, UK). Oncologul este capabil să utilizeze terapiile active respectiv, simptomatice, psihologice, suportive, paliative şi să efectueze urmărirea posterapeutică în practica clinică cotidiană pentru ameliorarea calităţii vieţii la pacienţiii cu cancer.

Oncologie la Royal Hospital

La Royal Hospital ne asiguram ca echipa medicala este in permanenta in contact cu cele mai noi descoperiri privind modalitatile de tratament alese pentru fiecare pacient oncologic in parte, asigurand astfel un management bun al cazului acestuia.

Practica oncologiei este un domeniu ce cunoaște o evoluţie rapidă, continuă în timp. Volumul de cunoştiinţe în studiul cancerului creşte foarte rapid în comparaţie cu oricare altă disciplină medicală! De aceea este fundamental să vă alegeți cu grijă oncologul care se va ocupa de cazul dumneavoastră!

Modificările în înţelegerea patofiziologiei, diagnosticului şi tratamentului, asociat cu descoperirea de noi medicaţii şi terapii, cât și indicaţiile acestora, relevante pentru practica oncologică, au schimbat dramatic orizontul posibilitǎţilor terapeutice, creând o necesitate de informare permanentă.

De ce sa alegi Royal Hospital

Cu ajutorul laboratorului de histopatologie, se obțin date importante privind tipul și stadializarea tumorii, cât și gradul de extindere a bolii. În vederea planificării tipului de terapie (chirurgie, radioterapie, chimioterapie, hormonoterapie sau o combinație a mai multor tipuri de terapii) trebuie să cunoaștem extensia bolii.

La Royal Hospital, pacienții pot beneficia de servicii medicale complete :

  • Screening oncologic;
  • Diagnostic oncologic;
  • Examen histopatologic extemporaneu și definitive;
  • Tumor board;
  • Chirurgie oncologică minim-invazivă;
  • Consultații oncologice;
  • Consultații radioterapie;
  • Montare cameră implantabilă (port-a-cath);
  • Terapie psiho-oncologică;
  • Consiliere și supraveghere post tratament oncologic.