Jurnale de sănătate | Royal Hospital

Jurnale de sănătate

October 11, 2019
Investigatii-suplimentare-ecografiei-mamare

Investigații suplimentare ecografiei mamare

Ce alte investigații conexe mai putem utiliza în practică și pot fi necesare în practica medicală în funcție de particularitățile fiecărui caz? Sigur este vorba despre mamografie și este vorba de rezonanța magnetică nucleară cu substanță de contrast, explorări foarte valoroase.
October 11, 2019
Cand-ar-trebui-facuta-ecografia-mamara

Când ar trebui făcută ecografia mamară?

Când ar trebui efectuată ecografia ca și moment în raport cu fazele ciclului menstrual? O ecografie mamară o poți efectua în orice moment, dar dacă ar fi să indicăm o perioadă optimă, aceea este perioada imediat post menstruală.
October 11, 2019

Ce este ecografia mamară?

Ecografia mamară este o explorare foarte importantă în practica medicală. Este o extensie a clinicianului. Ecografia mamară ar trebui efectuată totdeauna când este posibil.
October 9, 2019

Când ar trebui să se prezinte pacienta pentru o evaluare senologică

Pacienta ar trebui să se prezinte în primul rând de rutină. E bine, așa cum ne prezentăm la medicul ginecolog anual pentru evaluarea de rutină ginecologică, să ne prezentăm și pentru evaluare de rutină senologică.
October 9, 2019

Consultația senologică

Consultația senologica presupune examinarea clinică a sânilor efectuată de către medic.
April 18, 2019
Operatia-Angelina-Jolie-in-Romania-–-Mastectomie-subcutana-cu-implant-sincron

Operația “Angelina Jolie” în România – Mastectomie subcutană cu implant sincron

Sunt foarte multe paciente care au multiple tumori mamare, se operează, recidivează, niciuna nu ajunge încă să fie cancer, dar toate au potențial ca în timp, să se transforme în cancer.
January 24, 2019
Fibromul uterin în sarcină

Fibromul uterin în sarcină

Fibromul uterin în sine este cea mai frecventă formațiune tumorală benignă a femeii care se dezvoltă din peretele muscular al uterului.
January 23, 2019
Recuperarea post Miomectomie

Recuperarea post Miomectomie

Fiind în general o intervenție chirurgicală conservatoare, miomectomia sau miomectomiile multiple, indiferent de calea de abord, este o intervenție chirurgicală în general ușor de tolerat și cu o recuperare postoperatorie și reinserție socio-economică destul de bună și de rapidă.
January 22, 2019
Tratamentul chirurgical al fibromului uterin prin miomectomie

Tratamentul chirurgical al fibromului uterin prin miomectomie

Excizia unui fibrom sau a unor fibroame reprezintă o intervenție chirurgicală conservatoare, care își propune să îndepărteze - să elimină doar formațiunea tumorală sau formațiunile tumorale, lăsând pe loc  uterul, intact, în ideea de a își conserva funcția să principală, aceea de sarcină și sigur și funcția menstruală.