Jurnale de sănătate

November 20, 2019

Incontinența urinară severă a bărbatului – SFINCTER ARTIFICIAL

Incontinența urinară, sau pierderea involuntară de urină la bărbat este o afecțiune relativ rară, mult mai rară decât la femei și apare în câteva condiții speciale, particulare, în special după chirurgia prostatei, după diverse operații ale prostatei.
November 20, 2019

Disfuncția erectilă severă – Implant de penis

Disfuncția erectilă severă este acea formă de impotență organică pentru care tratamentele convenționale clasice nu au dat rezultate și atunci pacientul are nevoie de o soluție, să spunem permanentă pentru această problemă pe care nu a reușit să o rezolve
October 11, 2019
Investigatii-suplimentare-ecografiei-mamare

Investigații suplimentare ecografiei mamare

Ce alte investigații conexe mai putem utiliza în practică și pot fi necesare în practica medicală în funcție de particularitățile fiecărui caz? Sigur este vorba despre mamografie și este vorba de rezonanța magnetică nucleară cu substanță de contrast, explorări foarte valoroase.
October 11, 2019
Cand-ar-trebui-facuta-ecografia-mamara

Când ar trebui făcută ecografia mamară?

Când ar trebui efectuată ecografia ca și moment în raport cu fazele ciclului menstrual? O ecografie mamară o poți efectua în orice moment, dar dacă ar fi să indicăm o perioadă optimă, aceea este perioada imediat post menstruală.
October 11, 2019

Ce este ecografia mamară?

Ecografia mamară este o explorare foarte importantă în practica medicală. Este o extensie a clinicianului. Ecografia mamară ar trebui efectuată totdeauna când este posibil.
October 9, 2019

Când ar trebui să se prezinte pacienta pentru o evaluare senologică

Pacienta ar trebui să se prezinte în primul rând de rutină. E bine, așa cum ne prezentăm la medicul ginecolog anual pentru evaluarea de rutină ginecologică, să ne prezentăm și pentru evaluare de rutină senologică.
October 9, 2019

Consultația senologică

Consultația senologica presupune examinarea clinică a sânilor efectuată de către medic.
April 18, 2019
Operatia-Angelina-Jolie-in-Romania-–-Mastectomie-subcutana-cu-implant-sincron

Operația “Angelina Jolie” în România – Mastectomie subcutană cu implant sincron

Sunt foarte multe paciente care au multiple tumori mamare, se operează, recidivează, niciuna nu ajunge încă să fie cancer, dar toate au potențial ca în timp, să se transforme în cancer.
January 24, 2019
Fibromul uterin în sarcină

Fibromul uterin în sarcină

Fibromul uterin în sine este cea mai frecventă formațiune tumorală benignă a femeii care se dezvoltă din peretele muscular al uterului.