Jurnale de sănătate | Royal Hospital

Jurnale de sănătate

April 18, 2019
Operatia-Angelina-Jolie-in-Romania-–-Mastectomie-subcutana-cu-implant-sincron

Operația “Angelina Jolie” în România – Mastectomie subcutană cu implant sincron

Sunt foarte multe paciente care au multiple tumori mamare, se operează, recidivează, niciuna nu ajunge încă să fie cancer, dar toate au potențial ca în timp, să se transforme în cancer.
January 24, 2019
Fibromul uterin în sarcină

Fibromul uterin în sarcină

Fibromul uterin în sine este cea mai frecventă formațiune tumorală benignă a femeii care se dezvoltă din peretele muscular al uterului.
January 23, 2019
Recuperarea post Miomectomie

Recuperarea post Miomectomie

Fiind în general o intervenție chirurgicală conservatoare, miomectomia sau miomectomiile multiple, indiferent de calea de abord, este o intervenție chirurgicală în general ușor de tolerat și cu o recuperare postoperatorie și reinserție socio-economică destul de bună și de rapidă.
January 22, 2019
Tratamentul chirurgical al fibromului uterin prin miomectomie

Tratamentul chirurgical al fibromului uterin prin miomectomie

Excizia unui fibrom sau a unor fibroame reprezintă o intervenție chirurgicală conservatoare, care își propune să îndepărteze - să elimină doar formațiunea tumorală sau formațiunile tumorale, lăsând pe loc  uterul, intact, în ideea de a își conserva funcția să principală, aceea de sarcină și sigur și funcția menstruală.
January 22, 2019

Tipuri de fibrom uterin, localizare, simptomatologie

Deși aceste formațiuni în mod teoretic pot să apară la orice vârstă din momentul în care au început menstruațiile și până la momentul menopauzei, sigur frecvența cea mai mare a acestor formațiuni este la pacienta care a depășit vârsta de 30 și mai ales la pacienta care a depășit vârsta de 40 de ani.
January 22, 2019
Cum diagnosticăm fibromul uterin

Cum diagnosticăm fibromul uterin

Fibroamele uterine pot fi diagnosticate cu ocazia evaluărilor de rutină. De aceea recomandăm pacientelor indiferent de vârstă să facă evaluări de rutină pentru că, de multe ori, la paciente tinere, acolo unde din punctul meu de vedere este și cel mai important să diagnosticăm din timp prezența fibroamelor, recomandăm ca pacientele să facă evaluări de rutină.
January 21, 2019
Ce este fibromul uterin si cand apare

Ce este fibromul uterin și cum apare

Fibromul uterin este probabil cea mai frecventă formațiune tumorală benignă a femeii. Atunci când vorbim despre fibrom, trebuie să înțelegem că vorbim despre o formațiune tumorală benignă, necanceroasă. Vorbim practic despre o proliferare celulară care are punct de plecare miometrul, adică stratul muscular al uterului.