CONSULTAȚIE CHIRURGIE GENERALĂ
În cadrul specialităţii Chirurgie generală a spitalului privat Royal Hospital lucrează o echipă medicală cu înalte standarde profesionale, care se ocupă cu atenţie de consultaţia pacienţilor cu afecţiuni medico-chirurgicale, intervenţiile operatorii propriu-zise şi managementul post-operator al bolnavului.
Ce este chirurgia generală?
Chirurgia generală este o disciplină medicală care implică efectuarea diferitelor tipuri de proceduri chirurgicale pentru a trata o gamă largă de probleme de sănătate și boli. Este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor chirurgicale ale abdomenului, precum și a altor afecțiuni chirurgicale care fac obiectul altor specialități ce necesită tehnici speciale cum ar fi traumatisme, afecțiuni genitale, urologice, toracice, endocrine, oncologice.
În prezent, majoritatea operațiilor de chirurgie generală sunt efectuate cu autorul tehnicilor minim invazive, cum ar fi laparoscopia. Operațiile laparoscopice implică utilizarea de instrumente de dimensiuni mici, inclusiv camere minuscule care permit chirurgului să vadă în timp real interiorul corpului pacientului. Aceste instrumente specializate permit chirurgului să efectueze incizii mult mai mici decât ar face-o folosind procedurile tradiționale, pacientul beneficiind astfel de o recuperare postoperatorie mult mai rapidă.
Ce este consultația de chirurgie generală?
Consultația este partea esențială a oricărei proceduri chirurgicale, care implică efectuarea unei evaluări generale pentru a stabili dacă pacientul este apt pentru a fi supus unei operații și dacă beneficiile procedurii depășesc riscurile. Tot consultația de chirurgie generală presupune și monitorizarea recuperării și progresului pacientului după efectuarea intervenției. Așadar, un medic de chirurgie generală se asigură că nu există complicații sau că acestea sunt gestionate și abordate cât mai eficient.
Consultația de chirurgie generală este efectuată cu scopul de a:
- Asigura pacientul că nu este supus la dureri inutile, disconfort și proces dificil de recuperare
- Alege cea mai potrivită tehnică sau procedură chirurgicală pentru a trata boala, a reduce simptomele sau a gestiona starea de rău
- Ajuta pacientul să înțeleagă pe deplin potențialele riscuri sau complicații ale procedurii
- Schița un plan chirurgical individualizat care poate fi urmat cu succes
- Urmări progresul și recuperarea pacientului, în special în primele 24-48 de ore după procedura chirurgicală
Când ar trebui să fie efectuată o consultație de chirurgie generală?
Pacienții pot avea nevoie de o consultație chirurgicală în următoarele situații: li s-a recomandat de către medicul de familie sau medicul generalist, au nevoie de o intervenție chirurgicală, au efectuat o intervenție chirurgicală și au nevoie de control post-operator, au dezvoltat complicații post-operatorii și au nevoie de un nou plan de management al cazului medical, în caz de urgență majoră.
În cadrul consultației preoperatorii inițiale, chirurgul pune o serie de întrebări pentru a cunoaște situația medicală a pacientului. Chirurgul analizează apoi rezultatele investigațiilor, care ar trebui să fie transmise înainte de consultație sau efectuate chiar la îndrumarea chirurgului . Dacă testele nu sunt suficiente pentru a lua o decizie, chirurgul poate solicita mai multe analize, care vor fi apoi evaluate și discutate în cadrul următoarei consultații.
În urma evaluării rezultatelor tuturor investigațiilor și analizelor, chirurgul poate informa pacientul dacă este eligibil pentru o intervenție chirurgicală sau nu. Nu toate bolile sau afecțiunile pot fi gestionate prin intervenție chirurgicală, mai ales dacă riscurile sau complicațiile depășesc beneficiile. Dacă pacientul este eligibil, chirurgul va discuta cu pacientul despre tehnica operatorie și tipul de anestezie recomandat, riscuri și complicații, managementul postoperator, perioada de recuperare.
Postoperator, vor urma și alte consultații în vederea monitorizării îndeaproape a progresului înregistrat de pacient în procesul de recuperare.