SFINCTERUL URINAR ARTIFICIAL ESTE SINGURA SOLUȚIE EFICIENTĂ DE VINDECARE A INCONTINENȚEI URINARE LA EFORT LA BĂRBAT.

Incontinența urinară

Incontinența urinară de efort a bărbatului este o condiție rar întâlnită, în general la pacienții care au suferit o intervenție chirurgicală la nivelul prostatei.

Pierderea incontrolabilă de urină este o situație cu un puternic impact emoțional dar și social asupra pacientului, astfel că rezolvarea acestei probleme are un efect major asupra calității vieții.

Soluții

INCONTINENȚA URINARĂ AFECTEAZĂ 13% DINTRE FEMEI ȘI 5% DINTRE BĂRBAȚI, LA UN MOMENT DAT ÎN VIAȚA LOR.

  • Singura soluție eficientă prin care se poate rezolva pierderea involuntară de urină în această situație este montarea unui sfincter urinar artificial (AUS), care va fi controlat de către pacient. Este vorba despre un dispozitiv complex, constituit dintr-un inel care se montează în jurul uretrei, un rezervor de lichid și un element de comandă, de unde pacientul poate închide și deschide sfincterul.
  • Intervenția chirurgicală este simplă, la fel ca și recuperarea postoperatorie, iar rata complicațiilor este redusă. Tehnica este practicată cu succes de peste 30 ani, iar ultima perioadă a fost marcată de dezvoltarea unor dispozitive mai fiabile și mai bine tolerate de organism.
  • Rezultatele pe termen lung sunt foarte bune, cu un impact major asupra calității vieții și a respectului de sine pe care îl redobândește pacientul.