Consultație endocrinologică

Endocrinologia este ramura medicinii care are ca obiect studiul fiziologiei și patologiei glandelor endocrine și a hormonilor secretați de acestea.

Când se recomandă?

Un control endocrinologic este recomandat atunci când apar următoarele simptome:

  •  palpitații, insomnie, transpirație abundentă;
  •  oboseală, somnolență diurnă, constipație, intoleranță la rece, răgușeală;
  •  tumefierea regiunii cervicale anteriore;
  •  dureri la nivelul sânilor;
  •  creștere în greutate;
  •  hipertensiunea arterială apărută la tineri;
  •   tulburări ale ciclului menstrual fără o cauză organică ginecologică.
Tiroida

Această specialitate vastă se adresează de asemenea și copiilor ce suferă de tulburări de creștere și dezvoltare sau obezitate.

 De regulă ne adresăm medicului endocrinolog atunci când apar tulburări tiroidiene. Nodulii tiroideni au o frecvență din ce în ce mai mare în România, mai ales din cauza lipsei de iod. Aceștia sunt de regulă benigni, dar totuși 5% dintre ei pot avea un caracter malign, de aceea depistarea din timp a acestora poate asigura un tratament corect.

Dereglările glandei afectează de 7 ori mai multe femei decât bărbați. Fluctuațiile hormonilor feminini o influențează puternic.

Ce presupune consultul?

 Consultul de endocrinologie presupune : anamneza pacientului (consultarea fișei pacientului), istoricul afecțiunilor specifice sferei de endocrinologie dar și afecțiunilor colaterale, antecedentele heredo-colaterale (istoricul afecțiunilor endocrinologice din familiei); tratamentul pe care pacientul îl urmează, cât și toleranța la respectivele medicamente; recomandări analize medicale și dozări hormonale în funcție de care se vor da indicații medicale ulterioare  pentru începerea/modificarea tratamentului medicamentos.

 De asemenea, medicul va stabili un plan de monitorizare periodică a pacientului, pentru ca afecțiunea să fie ținută sub control.

Expert Royal Hospital

Nu ai timp să fii bolnavă?

FĂ-ȚI TIMP CA SĂ FII SĂNĂTOASĂ !

Ce spun pacientele?

“Să vii cu moralul la pământ, să ți se pară că viața ți se termină azi și să pleci optimist, cu planuri noi, realiste pentru viață… Așa s-a întâmplat aici, acum. Datorită politeții, omeniei și profesionalismului echipei de medici și asistente. Sunt minunați!”