Dureri în timpul actului sexual

Am dureri mari în timpul actului sexual și după.
Care este cauza și ce pot face pentru a nu mai simți durerea?

De cele mai multe ori, în cazul durerii în timpul actului sexual sau după contactul sexual, poate fi vorba de o boală inflamatorie pelvină.

Pentru a exclude o boală inflamatorie pelvină, medicul ginecolog trebuie să efectueze o ecografie transvaginală, împreună cu recoltarea unor analize din secreția vaginală și de la nivelul colului uterin, pentru a exclude posibile bacterii, sau posibile infecții parazitare, sau virulente, care pot da aceste dureri în sfera genitală.

Pe lângă boala inflamatorie pelvină, atunci când apar dureri în timpul actului sexual, vorbim de patologii anexiale, chisturi, probleme la nivelul trompelor uterine, hidrosalpings, multe alte patologii benigne de cele mai multe ori, care pot da aceste dureri, dar, discutăm din ce în ce mai des de endometrioză și mai nou și de vaginism.

Ambele, endometrioza și vaginismul se exclud prin controlul ginecologic, medicul ginecolog efectuând anumite investigații specifice fiecărei patologii în parte și consiliind pacienta în a urma investigații specifice fiecărei boli.

Dacă apar dureri în timpul actului sexual, recomandăm un control ginecologic