Q&A Reluarea vieții sexuale după naștere

Am născut de 3 luni, însă nu am reușit să îmi reiau viața sexuală din cauza usturimilor și durerilor ce apar în timpul contactului sexual.
Ce mă sfătuiți să fac?

De cele mai multe ori, organismul după o naștere naturală nu este refăcut complet și aici vorbim de cele mai multe ori de canalul de naștere, adică de vagin. Drept dovadă, modificările pe care le aveți dumneavoastră și simptomatologia pe care o aveți, poate sugera că organismul nu a fost refăcut complet.

Trebuie să ținem cont că fiecare organism în parte este independent față de altul și se reface independent de la o persoană la alta, și dacă cineva a avut o recuperare ușoară nu înseamnă că și dumneavoastră puteți avea parte de aceeași recuperare. Pentru a exclude cauzele acestui disconfort, trebuie să efectuați un consult ginecologic pentru a evalua vaginul, a evalua canalul vaginal și a exclude posibilele leziuni post naștere naturală, care pot da acest disconfort în timpul actului sexual. Vă recomand să nu folosiți creme și alte substanțe, soluții pentru aplicare intravaginală, până nu ajungeți la un consult ginecologic pentru a evalua canalul vaginal și pentru a exclude posibile leziuni. Totodată este bine să nu folosiți spălături și irigații vaginale până la momentul consultului.