Povestea Mirelei

Pacientă diagnosticată cu infertilitate cauzată de fibroame uterine multiple.

„Dacă mergem la controale periodice și daca întâlnim specialistul potrivit, reușim să aducem pe lume copii.”

Povestea Mirelei. De la infertilitate la  doi copii sănătoși

Povestea Mirelei se poate asemăna cu povestea a mii de tinere din România. Căsătorită recent, familie tânără și ca și orice familie, își doreau un copil. Sarcina întârzia să apară, chiar dacă în istoricul familiei nu existase vreodată un motiv medical care să împiedice apariția unei sarcini.

Lăsând la o parte sfaturile cunoscuților, Mirela se hotărăște să urmeze pașii necesari. Primul pas, un control ginecologic.

În urma acestui control Mirelei i se descoperă două fibroame uterine. Avea doar diagnosticul… nu știa ce urmează, ce se poate întâmpla mai departe. Printr-o cunoștință îl cunoaște pe medicul Royal Hospital, Cristian Jumuga

Se spune ca două persoane potrivite le poți cunoaște o dată în viață și să rămână acolo pentru tot restul vieții. Soțul și ginecologul.

Primită cu căldură, empatie și profesionalism, dr-ul Cristian Jumuga preia cazul Mirelei.

Dr Cristian Jumuga – medic specialist obstetrică-ginecologie

Povestea Mirelei începe cu mai mulți ani în urmă atunci când s-a prezentat la mine pentru prima dată la o evaluare ginecologică. Cu acea ocazia am identificat două fibroame de dimensiuni mari care practic distorsionau cavitatea uterină. Doamna nu avea nașteri, își dorea foarte mult o sarcină, însă acele fibroame nu-i permiteau să obțină sarcina

I-am explicat că singura atitudine medicală corectă, singura opțiune pentru o sarcină era să îndepărtăm chirurgical fibroamele. Doamna a acceptat, a înțeles că este foarte important să facă acest pas, motiv pentru care în a doua etapă am efectuat intervenția chirurgicală. Am îndepărtat fibroamele uterine, operație a mers excelent.

Trecuse scurtă vreme de la intervenția chirurgicală dar sarcina nu apărea.

În urma altor investigații dr-ul Jumuga mai descoperă cativa polipi endometriali (cunoscuti ca fiind o bariera in calea unei sarcini) și o leziune precanceroasă la nivelul colului uterin.

Prin intervenția denumită histeroscopie, dr-ul Cristian Jumuga elimină polipii endometriali, iar leziunea precanceroasă descoperită pe col este indepartata prin electrorezectie cu ansa diatermică. Aceste intervenții par sa fie și finalul experientei chirurgicale a Mirelei

La trei ani minunea s-a întâmplat.

Spre buuria întregii famillii Mirelă descoperă că este însărcinată, având o sarcină nesperat de ușoară.

Dr. Cristian Jumuga

I-am urmărit sarcina complet, inclusiv cu ecografiile morfologice fetale, de asemenea am asistat naștere. A fost vorba despre o naștere prin operație cezariană pentru că era vorba despre un uter cicatriceal după îndepărtarea acelor fibroame de dimensiuni mari.

Mirela – pacientă Royal Hospital

Nu aveam niciun fel de emotii. Cunoștințele, soțul chiar mă zguduiau… tu mergi să naști, de ce esti asa relaxata ?

Aveam încredere în medicul cu care urma să nasc.

La doi ani distanță Mirela este din nou însărcinată iar dr-ul Cristian Jumuga este cel care se ocupă și de această sarcină.

Dacă mergem la controale periodice și dacă întâlnim specialistul potrivit, reușim să aducem pe lume copiii chiar dacă la un moment dat credeam că nu se va întâmpla.

Dr. Cristian Jumuga

Doamna nu și a pierdut speranța. A înțeles că a avut mai multe probleme de sănătate din punct de vedere ginecologic însă cu răbdare și cu încredere le-am rezolvat împreună pe toate.