Acasă / Articole A sân / O ecografie la sân îți poate salva viața

O ecografie la sân îți poate salva viața

Ai putea crede că e o exagerare, dar ecografia de sân este o investigație, pe cât de simplă, nedureroasă și neinvazivă, pe atât de valoroasă pentru sănătatea ta. Dr. Mirela Vasile, medic specialist obstetrică-ginecologie, îți aduce în atenție 3 motive care ar trebui să te convingă să îți faci o programare:

Ecografia de sân este nedureroasă

Ecografia este o procedură nedureroasă. Ea este indicată la orice vârstă și pentru multiple zone anatomice. În cazul sânului, ecografia permite o analiză a structurii țesuturilor, iar elastrografia oferă informații prețioase despre caracteristicile unor eventuale formațiuni tumorale. Pe baza unei ecografii, sânul poate fi analizat, iar medicul își poate da seama dacă totul este în regulă sau dacă anumite aspecte necesită investigații mai amănunțite.

Ecografia de sân este neinvazivă

O ecografie la sân este, fără îndoială, o investigație non-invazivă. Deoarece ecografia se folosește de unde sonore pentru a obține o imagine a structurii investigate. Fără iradiere, fără riscuri! Așadar, nu trebuie să îți fie teamă: ecografia nu îți va afecta în vreun fel starea de sănătate. Dimpotrivă, te va ajuta să te asiguri că totul este în regulă la nivelul sânilor tăi.

Ecografia de sân oferă informații prețioase despre sănătatea sânilor tăi

Orice modificare în consistența sau aspectul sânilor tăi ar trebui să te conducă spre un consult de specialitate. Chiar dacă nu observi nimic neobișnuit, o dată pe an tot ar trebui să-ți planifici o ecografie de sân, ca să te asiguri că totul este în regulă. Cancerul de sân este o boală a cărei vindecare ține cel mai mult de stadiul în care este descoperită.

Câteva recomandări înainte de ecografia de sân

Deși este o investigație relativ simplă, care nu necesită vreo pregătire aparte, ecografia sânului presupune un set minim de reguli de care ar fi bine să ții cont. În primul rând, ar fi indicat să planifici ecografia la sân între a 3-a și a 10-a zi a ciclului menstrual. În ziua în care ai planificat ecografia la sân, evită să folosești în zona vizată loțiuni sau pudră. Acestea ar putea afecta eficiența investigației. Inutil să-ți mai spunem că, pentru confortul tău, ar fi indicat să te imbraci lejer, preferabil din 2 piese, astfel încât să-ți poți scoate ușor bluza și sutienul. 

Cui îi este recomandată o ecografie la sân?

Ecografia de sân are multiple avantaje și recomandări. În primul rând, este recomandată femeilor sub 40 de ani, ca evaluare anuală, în cazul în care nu ai vreun alt motiv de îngrijorare referitor la aspectul sau consistența sânilor. De asemenea, ecografia este indicată în cazul femeilor însărcinate sau a celor care alăptează. Femeilor peste 40 de ani le este recomandată ecografia la sân ca investigație suplimentară mamografiei.

Unde fac ecografia la sân?

La Royal Hospital, în București, specialiști de top și aparatură de precizie oferă garanția unor servicii de specialitate la standarde de excelență. Aici vei găsi medici pregătiți să îți răspundă întrebărilor legate de sănătatea ta, să te ajute cu sfaturi și îndrumări competente! Aici poți face ecografia de sân în excelente condiții și la prețuri avantajoase. Convinge-te! Te așteptăm la o programare pentru ecografie de sân.

    Ai întrebări? Programează o consultație!

    Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.