VASECTOMIA, SAU LIGATURA VASULUI DEFERENT, ESTE O METODĂ CONTRACEPTIVĂ ADRESATĂ BĂRBATULUI, CE IMPLICĂ IZOLAREA TESTICULUI DIN PUNCT DE VEDERE FUNCȚIONAL FAȚĂ DE RESTUL CĂII SPERMATICE.

În acest fel, deși actul sexual se desfășoară normal, fără a fi afectată plăcerea sau durata, ejaculatul nu mai conține spermatozoizi, astfel că bărbatul nu mai poate induce o sarcină.

Testiculul rămâne funcțional din punct de vedere al producției de testosteron, iar sperma este produsă în continuare.

CANCERUL RENAL

CANCERUL RENAL AFECTEAZĂ BĂRBAŢII ÎNTR-UN PROCENT DE DOUĂ ORI MAI MARE COMPARATIV CU NUMĂRUL FEMEILOR, ESTE INTÂLNIT, MAI DES LA PERSOANELE CU VÂRSTE ÎNTRE 50 SI 70 DE ANI.

Decizia asupra efectuării acestei intervenții aparține exclusiv pacientului, eventual partenerei acestuia, nefiind o tehnică indicată de medic. Eficiența sterilizării pe această cale este foarte mare, deși un bărbat din 2000 vor rămâne fertili și după această intervenție.

Intervenția trebuie privita ca având un caracter ireversibil; deși există posibilitatea refacerii vasului deferent prin chirurgie microscopică, rata de succes a acestei tehnici este variabilă în funcție de mulți parametrii astfel că nu poate fi considerată o certitudine.

Tehnica operatorie este simplă și de scurtă durată, iar recuperarea este rapidă.