Ce comportament sexual au bărbații în funcție de vârstă?

Comportamentul sexual al bărbaților se manifestă în funcție de temperamentul fiecăruia, în funcție de gradul de cultură și educație, de gradul de îndeplinire a fanteziilor sexuale , dar mai ales în funcție de vârstă.

Psihologii au studiat intens acest subiect și am ajuns la concluzia că vârsta, pe lângă celelalte aspecte care ar putea influența comportamentul sexual la bărbați, este cel mai important determinant al modului în care bărbatul se manifestă din punct de vedere sexual . Fiecare vârstă impregnează asupra bărbatului anumite caracteristici, determinând astfel un anumit comportament sexual.

20 de ani

Vârsta de 20 ani este una plină de energie erotică : bărbatul este interesat foarte mult de ideea de a experimenta din punct de vedere sexual, mai degrabă decât de a-și defini reperele unei relații de cuplu sau de a construi o familie.

30 de ani

La 30 de ani se pot manifestă primele semne de dobândire a maturității sentimentale și erotice , apărând pentru prima dată dorința de a forma un cuplu stabil, de a întemeia o familie și de a concepe un copil. Deși în cazul femeilor ceasul biologic ticăie mai tare, există și bărbați care simt că este timpul să se “așeze la casa lor”, teama de a nu mai putea concepe un copil după vârsta de 40 de ani fiind chiar reală și în cazul lor. Tot până la vârstă de 40 de ani, se observă și apariția unui număr mare de divorțuri, situații izvorâte din diverse probleme, precum neînțelegerile cu ceilalți membrii ai familiei, imaturitatea bărbatului, dorința de a amână prezența sarcinii, timpul petrecut în vederea dezvoltării carierei în detrimentul timpului petrecut în cuplu. Fanteziile sexuale neîndeplinite pot fi și ele motiv de neînțelegeri în cuplu.

40 de ani

După vârsta de 40 de ani se consideră că bărbatul este destul de matur, cuplul este destul de sudat și este atât de solid, încât responsabilitatea privind creșterea copiilor ar trebui să se împartă între cei doi. Partenerii care au rezistat cu maturitate în fața tuturor problemelor de cuplu, s-ar putea să întâmpine și stări de irascibilitate specifice vârstei. De asemenea, tot acum sunt vizibile și tulburările de comportament.

50 de ani

La 50 de ani,  din cauza nivelului scăzut de hormoni, bărbații tind să se situeze fie în zona calmității , fie în zona extremă, a irascibilitatii și sentimentului de neînțeles. Erotismul și comunicarea în cuplu sunt două acțiuni șterse, îngreunate de preocupările legate de copii. Bărbații trec prin cea mai grea perioada a vieții: fie simt nevoie să demonstreze că încă pot, fie renunță și cad în depresie.

60 de ani

După vârsta de 60 de ani,  viața sexuală a bărbatului cunoaște o pantă descendentă, stabilitatea financiară și socială, dar și sănătatea fiind singurele coordonate care permit bărbatului să se mai bucure de latura erotică.
Indiferent de vârsta la care se află, bărbatul trebuie să fie conștient că fiecare etapă din viață este importantă pentru dezvoltarea erotismului propriu. Răbdarea este cheia succesului în ceea ce privește viața sexuală.