Screening-ul cancerului de sân

De ce nevoie de ecografie mamară

Cei mai buni specialiști în senologie

Promoții investigații senologie

Centrul integrat de diagnostic și tratament al afecțiunilor sânului

Royal Hospital îți pune la dispoziție, de mai bine de 10 ani, un centru de senologie, pentru depistarea afecțiunilor sânului și găsirea celor mai bune soluții de tratament pentru acestea. 

Echipa multidisciplinară, condusă de Dr. Ioan Stoian, în care se află și 3 medici cu competență în gineco-oncologie, este pregătită să răspundă nevoilor tale, pentru cele mai bune rezultate în prevenția, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor mamare.   

Screening-ul cancerului de sân

Sănătatea mamară este importantă pentru orice femeie, indiferent de vârstă.

În lume, cancerul de sân reprezintă cauza principală de mortalitate în rândul femeilor, iar în România, doar în 2020, circa 3918 femei au pierdut lupta cu boala, potrivit datelor Globocan. 

În același an, au fost depistate peste 12000 de cazuri noi. Acestea nu sunt cifre neglijabile. 

  • Dacă îți dorești să schimbi statisticile, este necesar să faci screening. 
  • Ecografia mamară este una dintre cele mai eficiente metode de screening ale cancerului la sân. Această metodă este noninvazivă, nu iradiază și nu produce durere.
  • Screening-ul mamar cu ajutorul ecografiei se poate realiza anual, ca parte din controlul de rutină, astfel încât poți preveni apariția cancerului sau îl depistezi în fazele incipiente.

SOLICITĂ O PROGRAMARE

De ce ai nevoie de ecografie mamară

Ecografia mamară este o metodă imagistică de investigare a sânilor, care are la bază ultrasunetele. 

  • Aceasta este indicată îndeosebi femeilor care au până în 40 de ani, iar după această vârstă, se poate folosi în completarea mamografiei. 
  • Este utilă în diferențierea tumorilor solide de cele chistice.
  • Poate fi folosită și când există deja noduli palpabili. 
  • Ajută specialistul să înțeleagă dacă un țesut este malign sau nu. 
  • Semnalează un potențial cancer de sân, încă din primele stadii. 
  • Se mai folosește și cu scopul ghidării intervențiile la nivelul sânului, intraoperator.

Cei mai buni specialiști în senologie 

La Royal Hospital ai parte de toată grija și atenția din partea medicilor noștri. Echipa noastră este formată din cei mai buni senologi, imagiști, chirurgi, oncologi, radiologi și radioterapeuți. Aceștia te vor ghida, atât cât vei avea nevoie, în experiența ta cu Royal Hospital. Dacă ecografia mamară te va ajuta să depistezi la timp o tumoră în fază incipientă, echipa noastră va găsi cele mai bune soluții personalizate de tratament, pentru cazul tău particular.

SOLICITĂ O PROGRAMARE

Promoții senologie

Orice femeie, indiferent de posibilitățile financiare, este vulnerabilă în fața unui potențial diagnostic de cancer de sân. De aceea, Royal Hospital a creat multiple pachete promoționale, pentru a spori accesul la investigațiile de senologie, pentru cât mai multe femei are au nevoie de ele.

Te invităm să alegi pachetul care se potrivește cât mai bine nevoilor tale. Te așteptăm să faci o ecografie mamară la Royal Hospital. 

Echipă medicală completă

Centrul Integrat de Diagnostic și Tratament al Afecțiunilor Sânului, Royal Hospital București, este format din imagiști, senologi, chirurgi, oncologi, radiologi și radioterapeuți profesioniști cu cele mai bune rezultate în prevenția, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor sânului. De asemenea, oferim pacientelor noastre suportul unui psiholog pentru a le asigura confortul psihic pe perioada tratamentului.

Putem aborda cu succes orice operație ce ține de patologia mamară.

Centru de excelență în diagnostic și tratament

Echipă medicală de top

Pachete adaptate de investigații și analize

Aparatură performantă pentru diagnostic precoce

Întrebări frecvente

De ce este important autocontrolul sânului?

Este bine să îți palpezi lunar sânii, în fața oglinzii, pentru a depista semnele incipiente ale unei posibile tumori precanceroase. Cancerul mamar are o evoluție silențioasă, de aceea este importantă depistarea lui la timp. Dacă, la palpare, simți noduli, mergi la medic.

Ce faci când descoperi un nodul la sân?

Atunci când suspectezi un nodul la sân, trebuie să mergi la medic pentru un control mamar, însoțit de examene imagistice ale sânului precum ecografia mamară, senoelastografia, mamografia, RMN. În acest mod, poți depista precoce formațiunile care pot avansa în cancer.

Ce presupune controlul de specialitate?

Consultul mamar la medicul ginecolog este recomandat anual, ca metodă de screening și de diagnostic în cancerul de sân. Specialistul depistează modificările apărută la nivelul sânilor și stabilește următorii pași și investigațiile necesare. Un astfel de control este recomandat femeilor, după vârsta de 20 de ani.

Părerile pacienților noștri