Reconstrucția sânului după mastectomie

Abonează-te la canalulul Youtube
Royal Hospital Bucharest

Youtube Logo Abonează-te acum

Reconstrucția sânului după mastectomie nu este un capriciu. Ea este o intervenție care redă încrederea în sine.

Dr. Ina Petrescu – medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, doctor în științe medicale.

Doctor INA PETRESCU

Pacienta de astăzi este o tânără care în urmă cu un an a suferit o intervenție de mastectomie totală, urmată de iradiere.

Astăzi urmează să își recapete sânul. Pentru ea am ales o metodă de reconstrucție sân mastectomie care combină cele două elemente:  implantul mamar și țesutul propriu.

De ce aleg reconstrucție sân mastectomie pentru cazurile cu iradiere?

Tocmai pentru că în situațiile cu iradiere țesuturile își pierd elasticitatea, devin dure, iar reconstrucția doar cu un implant nu dă rezultate estetice acceptabile.

Sânul nou reconstruit prin metoda cu lambou latissimus dorsi și implant are aspecte net superioare, are o formă, un volum, o consistență similare cu sânul sănătos. Fiecare femeie care trece prin experiența neplăcută a unei mastectomii, are dreptul și merită să își recapete anatomia naturală cu care s-a născut. Cu doi sâni.

Intervenția de reconstrucție sân mastectomie este una care redă calitate vieții. De-a lungul timpului am văzut cum pacientele mele își refac viața, își doresc să redevină feminine, doresc să avanseze în carieră, își refac viața de cuplu.

Reconstrucția sânului nu este un capriciu. Ea este o intervenție care redă încrederea în sine. Ideal este să facem reconstrucția mamară simultan cu mastectomia, pentru ca pacienta să se trezească din operație cu sânul la loc. În multe situații bine alese, împreună cu echipa pe care o formez împreună cu domnul doctor Stoian, facem acest tip de intervenții. Mastectomie și reconstrucție imediată în același timp operator.

Calitatea vieții pacientei este net îmbunătățită, ea nu se mai trezește fără sân din operație, se trezește cu un sân nou.