Titrarea NPAP (AUTOCPAP, AUTOBILEVEL, ASV) cu poligraful este investigatia utilizata de catre medicul specialist in cazul persoanelor care au fost diagnosticate deja cu sindrom de apnee in somn sau sindroame de obezitate-hipoventilatie, etc. , pentru a putea stabili terapia corespunzatoare fiecarui caz in parte, respectiv tipul de aparat si presiunea/presiunile de terapie necesare unei respiratii normale si unui somn fiziologic.

INVESTIGATIA NPAP

Condițiile de desfășurare a acestei investigații sunt asemănătoare cu cele ale poligrafiei, cu singura mențiune că de aceasta data poligraful va fi conectat și la aparatul de tratament. Așadar, investigația se efectuează tot pe parcursul nopții, fiind necesar ca pacientul să fie adormit minim 5 ore.

Medicul va parcurge anumite etape înaintea investigației propriu-zise: va efectua preconsultul și aplicarea de chestionare specifice, va instrui pacientul privind montarea și demontarea poligrafului și a aparatului de tratament automat și va acomoda pacientul cu masca și aparatul de terapie.

Validarea testelor ( citirea și interpretarea) se va efectua doar de către medicul specialist somnolog, tot el fiind cel care va face recomandarea de tratament.

În cazul investigației medicale de titrare, în cadrul traseului dar și a raportului automat vor exista date privind presiunea/ presiunile pe mască, pierderile la nivelul măștii și, în plus, un raport detaliat al presiunilor și efectelor asupra indicilor prezentați mai sus.