La ginecolog… ce trebuie să știe medicul tău

Când mergi la examenul ginecologic de rutină, este esențial să oferi medicului tău ginecolog din București, de la Royal Hospital, cât mai multe informații cu privire la starea ta de sănătate. Din păcate, multe dintre femei omit sau ascund  anumite aspecte din istoricul lor medical, informații care ar putea ajuta medicul să asigure îngrijirea medicală potrivită.

De aceea, este important ca medicul tău ginecolog din București sau din alt oraș, ca să fie cu adevărat bun, trebuie să fie informat cu privire la toate schimbările care au apărut și este recomandat ca tu să îți notezi detalii despre starea ta de sănătate pentru a-ți reaminti să rogi medicul să te lămurească, acolo unde este nevoie.

Iată câteva lucruri pe care medicul tău ginecolog ar trebui să le știe:

Istoric medical personal de care trebuie să știe un medic ginecolog bun:

  • boli de care ai suferit (atât fizice, cât și psihice, dacă este cazul), inclusiv Boli cu Transmitere Sexuală (BTS);
  • data efectuării ultimului test Babeș-Papanicolaou și care a fost rezultatul;
  • menționează dacă ai avut vreodată un rezultat anormal la testul Papanicolaou;
  • orice tip de medicamentație folosită, inclusiv anticoncepționale, vitamine și chiar medicație naturistă sau alte suplimente;
  • menționează dacă ești alergic la medicamente sau latex.

Istoricul medical al familiei de care trebuie să știe un medic ginecolog bun:

 Tulburări ale glandei tiroide, boli cardiace, cancer, diabet, tensiune crescută, s.a.

Simptome

Dacă experimentezi simptome neobișnuite, anunță medicul ginecolog. El  va dori să știe de cât timp ai aceste simptome, gradul de durere, dacă simptomele se manifestă în mod constant sau sporadic, ce cauzează aceste simptome, dacă iei sau nu medicamente pentru a combate aceste simptome.

Ciclu menstrual

 Anunță medicul dacă apar modificări ale ciclului menstrual, dacă e vorba de un flux mai scăzut sau mai crescut decât în mod normal, dacă ai dureri, ciclu neregulat sau orice altceva te îngrijorează.

Contracepție

Un medic ginecolog bun trebuie să fie informat cu privire la metodele de contracepție folosite și mai ales, informează-l dacă nu folosești nicio metodă de contracepție.

Stil de viață

Medicul tău ginecolog ar trebui să știe dacă ești fumătoare, dacă bei alcool, dacă faci sau nu exerciții fizice, s.a. Astfel, el îți poate face cele mai bune recomandări.

Planuri de viitor

 În cazul în care decizi  să rămâi însărcinată, este de preferat să discuți asta cu medicul tău ginecolog, pentru că el îți va oferi sfaturi de valoare, potrivite ție.

Caută un medic ginecolog bun în București, la spitalul Royal Hospital, care să ți se potrivească și să aibă răbdare pentru a-ți răspunde la orice întrebare, așa cum este și normal să se întâmple. Încearcă să rămâi statornică atunci când vine vorba de medicul tău ginecolog, deoarece este de preferat ca el să te cunoască foarte bine, astfel încât tu să te simți confortabil, iar relația să fie una bazată pe încredere.

Echipa multidisciplinară Royal Hospital București reunește doctori ginecologi și obstetricieni cu multă experiență care pot aborda cu succes orice afecțiune sau tip de intervenție ginecologică. Centrul de ginecologie se află sub conducerea dr. Ioan Stoian, medic primar obstetrică ginecologie cu aproape 40 de ani de experiență.

Dacă ai și alte sugestii despre cum ar trebui să fie ginecologul tău și care îți sunt așteptările de la acesta, nu ezita să ne lași un comentariu în subsolul paginii. Chiar dacă ginecologul tău nu face parte din echipa Royal Hospital, ne-ar plăcea să imbunătățim relația doctor-pacient pe baza sugestiilor tale.