Q&A Sângerări între menstruații.

Am 45 de ani și două nașteri naturale. De câteva luni am observat că sângerez între menstruații. Care ar fi cauza și ce este de făcut?

Sângerarea anormală între menstruații, de cele mai multe ori, poate avea o cauză uterină, și aici vorbim de leziuni la nivelul colului uterin, leziuni la nivelul vaginului sau patologii asociate corpului uterin.

Aici discutăm de polipi, de fibroame uterine, care de cele mai multe ori dau acestei sângerări, sau vorbim de cauze ovariene, unde vorbim de chisturi sau altă patologie abdominală. Dar nu trebuie neglijat și aspectul de dereglare hormonală, care poate da această sângerare între menstruații, dereglare hormonală care de cele mai multe ori trebuie și este necesar tratament hormonal. Plus cu o cauză fiziologică întâlnită la foarte puține paciente și vorbim de ovulație.

Pentru a exclude o cauză posibil patologică, posibil cu probleme la vârsta dumneavoastră, întotdeauna este recomandată a se efectua un consul ginecologic, împreună cu o ecografie transvaginală, și dacă nu s-a făcut și nu s-a efectuat o citologie Babeș Papanicolau în ultimul an, trebuie o automată efectuată.